Yozgat SORGUNLU VE BOĞAZLIYANLI GENÇLER KAPADOKYA'YI GEZDİ

SORGUNLU VE BOĞAZLIYANLI GENÇLER KAPADOKYA'YI GEZDİ

25.03.2014 - 13:51 | Son Güncellenme:

.

SORGUNLU VE BOĞAZLIYANLI GENÇLER KAPADOKYAYI GEZDİ

Gençlik Ve Spor Bakanlığı tüm Türkiye’de olduğu gibi Yozgat’ta da Seyyah Bizim İller Projesi kapsamında düzenledikleri gezilerle gençlere ülkemizin değişik illerini tanıtıyor
Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ilçelerde ki gençlerin gezilerden faydalanması ve bulunduğu ilçelerin dışındaki illeri de tanımaları amacıyla gruplar oluşturarak geziler düzenliyor. Amasya ve doğa güzellikleri ile meşhur Nevşehir-Kapadokya bölgesine gitti. Yozgat Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz, 14-17 ve 18-26 yaş arası gençler, Kız- Erkek grupları ayrı olarak 16 Şubat - 19 Mayıs 2014 tarihleri arasında sürecek olan Seyyah Bizim İller Projemiz ile Yozgatlı gençleri yeni ortamlarla yeni arkadaşlarla buluşturduklarını söyledi. Sapmaz, “Sorgun 40 kişilik erkek grubu ve Boğazlıyan dan 40 kişilik kız grubunu Nevşehir, Avanos, Ürgüp, Ortahisar, Uçhisar, Göreme ve Zelve vadisini gezdi. Gezilerimiz bundan sonra da devam edecek” dedi.
Yozgat üniversite ve lise okuyan gençleri de Konya ,Amasya, Kayseri ,Nevşehir, Ankara ve Samsun gibi yakın illere götürmeyi planladıklarını ifade eden Sapmaz, “5 Nisan dan itibaren de Yozgat Merkezdeki Liseli ve Üniversiteli gençlerimizin gezilerini götürmeyi amaçlıyoruz. Gençlerin görerek öğrenmelerine milli ve manevi değerleri öğrenilmesine vatan millet sevgisi beraber paylaşma duyguların artmasına bu gezilerin katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bu gezilerle öğrenciler ders stresini bir nebze olusun üzerlerinden atıyor. Gençlik Spor Bakanlığımız “Güçlü Yarınlar İçin” solganıyla gençlerin yanında olmaya devam ediyor” diye konuştu.
Geziye katılan öğrencilerde, gezi düzenleyen Gençlik ve Spor Bakanlığına teşekkür etti.