Gündem ‘Sorularınızı cevaplamaya hazırım’

‘Sorularınızı cevaplamaya hazırım’

01.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Belçika’da, 6 kız çocuğunu kaçırıp tecavüz etmek ve 4’ünü öldürmekten 1996’da hüküm giyen Marc Dutroux, mağdur ailelerine avukatları aracılığıyla mektup gönderdi.

‘Sorularınızı cevaplamaya hazırım’

Büyük bir öfkeye neden olan Dutroux’nun mektubunda ailelere “Amacım yaralarınızı yeniden açmak değil. Aksine yaralarınızın iyileşmesine mütevazı bir katkıda bulunmak istiyorum. Sorularınız varsa cevaplamaya hazırım” dediği belirtildi. Belçika basınında çıkan haberlere göre, ömür boyu hapis cezasına çarptılan Dutroux, erken tahliye edilmenin peşinde. Ancak Dutroux’nun tahliye için 3’ü kurbanların ailelerine bağlı 5 şartı yerine getirmesi gerekiyor. Aileleri çıldırtan bu mektupla ilgili kurban çocuklardan birinin babası, “Çok zamanı ve az müşterisi olan bir avukatın şovu” dedi. Bir diğer kurban yakını da 23 yıldan sonra artık bu maskaralığa son verilmesini istedi. Mektubun yazılacağı haberini kızının ölüm yıldönümünde alan aile ise kendilerine duygusal işkence yapıldığını ifade etti. Kurban yakınlarının, Dutroux’yu affetmenin mümkün olmadığını, teklifini reddettiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Şimdi 61 yaşındaki Dutroux, ilk olarak 1986’da karısı Michelle Martin’le birlikte çocuk kaçırma ve tecavüz suçlarından gözaltına alınmış, 1989’da hapse girmişti. 3 yıl sonra şartlı tahliyeden serbest bırakılan Dutroux, 1995 ve 1996’da 6 kız çocuğunu kaçırarak tecavüz etmişti. Dutroux, An Marchal ve Eefje Lambrecks adlı çocukları öldürmüş, 8 yaşındaki Julie Lejeune ve Melissa Russo’nun da tuttuğu evin bodrumunda açlıktan ölümüne neden olmuştu. Dutroux, 1998’deki duruşma sırasında kaçmaya çalışmıştı.