Erzurum Sosyal Medya Fenomeni Metehan Konservatuvar Eğitimi Almak İstiyor

Sosyal Medya Fenomeni Metehan Konservatuvar Eğitimi Almak İstiyor

08.12.2017 - 11:39 | Son Güncellenme:

Erzurum'un Oltu ilçesinde 9 yıl önce heyecanla söylediği türkünün ardından sosyal medyaya yüklenen türkülerinin video kayıtları 1 milyondan fazla izlenen 17 yaşındaki Polat, konservatuvar eğitimi alarak bu başarısını sürdürmek istiyor

Sosyal Medya Fenomeni Metehan Konservatuvar Eğitimi Almak İstiyor

ERZURUM (AA) - Erzurum'un Oltu ilçesinde 9 yıl önce heyecanla söylediği türkünün ardından sosyal medyaya yüklenen türkülerinin video kayıtları bir milyondan fazla izlenen 17 yaşındaki Metehan Polat, lise eğitimi sonrası konservatuvar eğitimi alarak müzikteki başarısını sürdürmeyi amaçlıyor.

Haberin Devamı

Oltu İmam Hatip Lisesi 11.sınıfta okuyan 17 yaşındaki Metehan Polat, ilçede yerel gazetecilik yapan Dursun Murat Aydın'ın ısrarıyla heyecan içinde söylediği türkü klibi 9 yıl önce sosyal medyaya yüklendi.

Aydın'ın stüdyosundaki perde önünde klibi çekilen Polat, sesinin ve söylediği türkülerin güzelliği ile ABD'de oturan bir Türk vatandaşı tarafından eğitimi için bu ülkeye davet edildi.

Yaşının küçük olması nedeniyle ailesince ABD'ye gönderilmeyen Polat'ı sosyal medyadan izleyen televizyon kuruluşları kendisini canlı yayına çıkararak türkü söylemesini sağladı.

Kanallarda söylediği türkülerle cesaret kazanan ve daha sonra Erzurum Güzel Sanatlar Lisesi'ne kayıt yaptıran Polat, burada hem bağlama çalmayı öğrendi, hem de eğitimine devam etti.

Haberin Devamı

İlçede oturan ailesinin hasretine dayanamayarak eğitimini yarıda bırakarak Oltu'ya dönüp Oltu İmam Hatip Lisesinde eğitimini sürdüren Polat, küçük yaşlarda aynı perde önünde söylediği türküleri genç biri olarak seslendirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Metehan Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllar önce gazeteci Dursun Murat Aydın'ın çektiği video kayıtlarında çok heyecanlandığını söyledi.

- Sosyal medyada fenomen oldu

Metehan Polat, söylediği türkülerin sosyal medyada tıklanma rekoru kırdığını belirterek, "Murat Aydın amca 8 yaşındayken yanına çağırıp türkü söyletti. İlk başta çok heyecanlandım ancak arkadaşlarımın iknasıyla önce bir derenin kenarında türkü söyledim. Ardından klip çekilen türkülerimin sosyal medyada bir milyondan fazla izleneceğini tahmin etmiyordum." dedi.

Eğitimi için Erzurum Güzel Sanatlar Lisesi'ne kayıt yaptırdığını ifade eden Polat, "Okulda uzun sap bağlama kursu vardı. Hocam da beni oraya kaydetmiş. Orada kendimi odaya kitleyip tek başıma bağlama çalmasını öğrendim. Daha sonra yine kendi çabamla eğitim almadan nota öğrendim." diye konuştu.

- "Aynı yerde türkü söylemek benim için farklı bir duygu"

Yıllar önce türkü söylediği perdenin önünde yeniden türkü seslendiren Polat, şöyle konuştu:

"Aradan geçen zamanda tekrar aynı perde önünde türkü söylediğimi için farklı bir duygu içindeyim. Küçük yaşlarda televizyon kanallarına çıkmam beni çok heyecanlandırmıştı. Müziğe kendimi daha uygun gördüğümü ve sesimin daha güzel olduğunu anladım, büyüyünce halk müziğine yöneldim. Bağlamayı öğrendikten sonra müzik aletleri çalmaya da başladım. Arkadaşlarım org çalamazsın dediler ama kendim öğrendim çaldım."

Haberin Devamı

Kendisini yurt dışında izleyen Türk vatandaşının söz konusu dönemde eğitimini karşılamak istediğini anımsatan Polat, benzer bir teklifi kabul edebileceğini, çünkü liseyi bitirdikten sonra konservatuvar eğitimi almayı istediğini sözlerine ekledi.

- "Metehan'ın türkü söylemesi için yarım saat yalvardım"

Gazeteci Aydın da Polat'ı gittiği Çayüstü köyündeki bir düğünde fark ettiğini belirterek, "Düğün çekimi yaparken çocuklara, 'sesi güzel olan var mı?' diye sordum. Arkadaşları Polat'ı gösterdi. Ancak yarım saat yalvardım türkü söylesin diye. Çünkü sesini duymayı çok istiyordum. İlk şarkısını sosyal medyaya yüklediğimde bir hayli izlenme oldu. Daha sonra Polat için yeni klipler çektim." dedi.

Haberin Devamı

Polat'ı bu şekilde müziğe yöndermiş olduklarını dile getiren Aydın, sözlerini şöyle tamamladı:

"Polat'ın kişiliği kadar sesi de çok güzel. Ben de en çok onun bu ahlaklı yanını beğendim. Her programa gittiğim zaman çağırdım ve türküler söylettim. İnsanların onu kabullenmesi ve aldığım güzel yorumlar nedeniyle ben onun için klip çektim. Sosyal medyada olan görüntülerin ardından profesyonel kanallardan çağırdılar. Artık küçük Metehan yavaş yavaş büyüdü ancak o halen insanların gözünde küçük Metehan olarak anılıyor."