Gündem Sosyal medyada aranan ‘tacizci’ yakalandı

Sosyal medyada aranan ‘tacizci’ yakalandı

21.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Üniversiteli bir genç kızın sosyal medyada “Tacizcimi arıyorum” diyerek suçladığı zanlı, polislerin 160 saatlik kamera görüntülerini izlemesi sonucu yakayı ele verdi

Sosyal medyada aranan ‘tacizci’ yakalandı

Ankara’da T.C. adlı 20 yaşındaki üniversite öğrencisi kız iki hafta önce apartman girişinde cinsel tacize uğradı. Genç kız sosyal medya hesabında “Tacizcimi arıyorum” diyerek olaya ait görüntüleri paylaştı. Bunun üzerine Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ın talimatıyla gasp büro bünyesinde özel ekip kuruldu.

Haberin Devamı

Özel ekip, Mamak ilçesine bağlı Akdere semtinde meydana gelen cinsel saldırıyla ilgili 160 saatlik kamera görüntülerini izledi. Bu kamera görüntülerinden yola çıkılarak, genç kıza tacizde bulunmakla suçlanan Sertaç Ç.’nin adresi tespit edildi. Zanlının izine Altındağ’da ulaşan polisler, evinin önüne pusu kurdukları Sertaç Ç.’yi dışarı çıktığı sırada yakalayıp gözaltına aldı. Ekiplerin adım adım takip ettiği Sertaç Ç.’nin işsiz ve bekâr olduğu, sabıka kaydının olmadığı belirtildi.

‘Psikolojisi bozuldu’

Tacize uğrayan üniversiteli T.C. olayın ardından karakola gittiğini, ancak sonuç alamadığını belirtmişti. Genç kız sosyal medya hesabında, olaya ilişkin görüntüleri paylaşırken şöyle yazmıştı: “20 yaşındayım. Üniversite öğrencisiyim. Evime gitmek için indiğim otobüsten tanımadığım bir sapık tarafından takip edildim. Kendimi en güvende hissetmem gereken yerde evimin önünde cinsel saldırıya uğradım. Paylaşmanızı istiyorum. Bu kişinin bulunmasını istiyorum.” T.C.’nin arkadaşı Ş.E. de saldırıdan sonra arkadaşının psikolojik travma geçirdiğini belirterek, “T.C. yaşadığı bu olaydan dolayı inanılmaz şaşkın. Okuldan eve, evden okula giden bir kız. Hayatında ilk defa böyle bir şey başına geldi ve bu olay ona çok ağır geldi” dedi.

Haberin Devamı