Gündem Sosyal medyadaki Afrim yalanları

Sosyal medyadaki Afrim yalanları

14.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbakanlık, sosyal medyada Zeytin Dalı Harekâtı’nda sivillerin zarar gördüğü yönündeki görüntülere ilişkin harekete geçti.

Sosyal medyadaki Afrim yalanları

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) 8 dilde ‘Tuzağa Düşme’ başlıklı kitap hazırladı. Basım aşamasındaki kitapta, sosyal medyada harekatla ilgiliymiş gibi gösterilen 48 fotoğrafa yer veriliyor.

Haberin Devamı

Algı operasyonları

‘Tuzağa Düşme’ kitabının giriş bölümünde, “TSK tarafından Türkiye sınırlarında ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak amacıyla Suriye’nin Afrin bölgesinde PKK, KCK, PYD-YPG ve DAEŞ’e mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, kardeş bölge halkını terörden kurtarmak üzere” Zeytin Dalı Harekâtı’nın başlatıldığı ifade edildi. Kitapta, teröristlerin sahada Mehmetçik ile baş edemediği anlatılırken, “Teröristler ve destekçileri sosyal medya ve yayın organlarıyla harekâtın amacını çarpıtmaya yönelik gerçek dışı mesajlar içeren algı operasyonlarına başvuruyor. Başka ülkelerde ve farklı zamanlarda gerçekleşen olaylara ilişkin görüntüler harekâttanmış gibi gösterilerek kamuoyu yanıltılmak isteniyor” denildi.

Haberin Devamı

Türkçe, Kürtçe, Arapça, Farsça, İngilizce, Rusça, Fransızca, Almanca dillerinde hazırlanan ve 50 bin adet basılacak olan kitap, yurtdışı temsilcilikleri aracılığıyla dağıtılacak.
l KIVANÇ EL Ankara