Kültür Sanat Soundgarden ilk kez Ankaralılarla buluşuyor!

Soundgarden ilk kez Ankaralılarla buluşuyor!

24.04.2014 - 14:50 | Son Güncellenme:

Bu yıl 4. kez gerçekleşecek Babylon Soundgarden, alternatif içeriğiyle bir müzik festivalinden çok daha fazlasını sunacak

Soundgarden ilk kez Ankaralılarla buluşuyor

. İlk kez 17 Mayıs’ta Ankaralılarla buluşacak olan Babylon Soundgarden, Babylon ruhunu tüm coşkusuyla birlikte Ankara ODTÜ Vişnelik Tesisleri’ne taşıyacak. Ankaralılara İstanbul’da gerçekleşen Babylon programlarından oluşan “En İyiler” seçkisini sunacak olan Babylon Soundgarden’ın Ankara sahnesinde İstanbul’a sık sık uğrayan Londralı grup Oi Va Voi, Kanadalı üçlü The Lost Fingers, müzik tarihine kazınmış kült oluşumlardan Cartel ve Karakan’dan Kabus Kerim ve Babylon sahnesinin demirtaşlarından FOURinthePOCKET, Ankaralılara enerjisi bol bir festival yaşatacak. Bilet fiyatlarının 35 TL olduğu festivalin biletleri Biletix’te.

Haberin Devamı

Müziği doğayla buluşturan Babylon Soundgarden ilk kez 17 Mayıs’ta Ankara ODTÜ Vişnelik Tesisleri’nde gerçekleşecek. Oi Va Voi, The Lost Fingers, Kabus Kerim ve FOURinthePOCKET gibi Babylon İstanbul sahnesinde görmeye alıştığımız isimleri ağırlayacak olan Babylon Soundgarden, Ankara’ya özlediği festival ruhunu getirecek.

Babylon ruhunun karnaval havasında yaşanacağı etkinlik, “Babylon Go Green” konsepti ile geri dönüşümü destekleyecek içeriklere de ev sahipliği yapacak. Gücünü müzik ve doğanın birlikteliğinden alan Babylon Soundgarden, doğaya karşı sorumluluğunu bu konsept ile ilk kez festival alanında gösterecek. Tanıtım çalışmalarında kullanılan malzemelerden, pet şişe tüketimine, geri dönüşüm ve atık kullanımından festival alanında yer alacak çevreci kuruluşların faaliyetlerine kadar pek çok çevreci içerik, festival katılımcıları ile buluşacak.

Haberin Devamı

17 Mayıs günü kapıları 14:30’da açılacak olan festivalin 35 TL’den satışa sunulan biletleri Biletix’te.

Babylon Soundgarden Ankara Performansları:

Oi Va Voi: Henüz ilk albümleri yayınlanmadan BBC Radio 3 World Music Boundry Crossing ve Listener kategorilerinde ödül alan Oi Va Voi, “Digital Folklore” ve “Laughter Through Tears” albümleri ile çingenelerin dünyasına bambaşka bir kapıdan girerek dünya çapında büyük bir ün kazandı. Yidiş konuşma dilinde “Aman Tanrım” anlamına gelen Oi Va Voi, müziklerini şimdiki zamanı yakalayıp, geçmiş zamana yüz çevirmeden yapıyor. Soul, ska, trip hop, drum’n bass ve Balkan ritimlerinin hoş bir kombinasyonundan oluşan müzikleriyle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hatırı sayılır bir hayran kitlersi olan Oi Va Voi, Babylon Soundgarden Ankara’nın sıcak atmosferinde yine gönülleri fethetmeye hazırlanıyor.

The Lost Fingers: “Çingene usulü caz” olarak adlandırdıkları kendine has müzikleriyle “Pump Up the Jam”, “Tainted Love”, “Careless Whisper”, “You Give Love a Bad Name” gibi klasik pop parçalarını bambaşka bir formda yorumlayan Kanadalı sıra dışı topluluk The Lost Fingers, Babylon Soundgarden Ankara’da müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Şu ana kadar 4 albümleri olan ve Kanada’nın en önemli müzik ödüllerinden Juno’ya aday gösterilen grup, 2008 yılında büyük çıkış yakaladıkları “Lost in the 80’s” adlı albüm çalışmalarıyla 3 ay içinde sadece Quebec’te 100 binden fazla satış rakamına ulaşmayı başardı. Kanadalı üçlü The Lost Fingers, enerjisi yüksek caz öğeleriyle dolu eğlenceli performanslarıyla Babylon Soundgarden Ankara sahnesini ısıtmaya geliyor.

Haberin Devamı

FOURinthePOCKET : Elif Çağlar, Çağrı Sertel, Alp Ersönmez, Mert Önal ve Toygun Sözen gibi çok önemli müzisyenlerinden oluşan FOURinthePOCKET, Babylon Soundgarden Ankara’da eğlenceli performanslarından birini daha sergilemeye hazırlanıyor. Erykah Badu, Jill Scott ve Meshell N'degeocello gibi isimlerin parçalarını kendi tarzlarıyla yorumlarken funk, R&B ve soul müzik türlerinin etkileşimiyle ortaya koydukları parçaları, kendilerine özgü geçişleri ve doğaçlamalarıyla bütünleştiriyorlar. FOURinthePOCKET sahne enerjileri ve yorumlarıyla, eşi benzerine çok da rastlanılmayan performanslarıyla Babylon Soundgarden Ankara sahnesinde olacak!

Haberin Devamı

Kabus Kerim: Müzik tarihine kazınmış kült oluşumlardan Cartel ve Karakan’dan Kabus Kerim, Anadolu Pop ve Türkçe Saykodelik müziğini yine kendine has tarzıyla baştan yaratan setlerinden biriyle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Babylon Soundgarden İstanbul’da fırtınalar estirecek. “Eskiden yeniye, daima ileriye” düsturunu benimsemiş olan ve eski usul hip hop kültürünü halen yaşatmaya devam eden Kabus Kerim, bugüne kadar sergilediği başarılı performanslarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor.

Yazarlar