Gündem Soydaşlarını gasp edip aleme giden çete

Soydaşlarını gasp edip aleme giden çete

19.08.2017 - 16:03 | Son Güncellenme:

İstanbul'da kendileri gibi savaştan kaçarak ülkemize sığınan Suriyeli soydaşlarını gasp eden Suriyeli bir gasp çetesi yakalandı. Çetenin soydaşlarından gasp ettiği paralarla barlarda alem yaptığı belirlendi.

Soydaşlarını gasp edip aleme giden çete

İstanbul Kağıthane Gürsel Mahallesi Festival Sokak'ta kiraladıkları bir evde kalan Suriyeli Kenan Makieh(29), Amjad Jumaa (30) ve Mahmoud Nasır (40) önceki gün evde kahvaltı yaptıkları sırada kapı zilini çalan 3 silahlı şahıs tarafından önce rehin alınıp ardından gasp edildiler.

Haberin Devamı

"POLİSE GİDERSENİZ, SİZİ ÖLDÜRÜRÜZ"

Silahlı şahıslar, girdikleri evde 3 Suriyeli'yi yere yatırarak, ellerini plastik kelepçeyle bağlayıp, evde arama yaptı. Kendileri gibi savaştan kaçarak ülkemize gelen 3 Suriyelinin evde bulunan ve tüm birikimleri oldukları öğrenilen 550 Dolar, 400 Türk Lirası ile cep telefonlarını alan gaspçılar, kaçarak izlerini kaybettirdiler. Kaçarken, gasp ettikleri soydaşlarına "Polise giderseniz, gelir sizi öldürürüz" tehditleri de savuran gaspçılar hakkında, paraları ve telefonları gasp edilen 3 Suriyeli mülteci tarafından polise şikayette bulunuldu.

EĞLENCE KULÜBÜNDE YAKALANDI

Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda kimlikleri tek tek belirlenen ancak adres bilgilerine ulaşılamayan gaspçıların, geceleri barlara giderek eğlendikleri bilgisine ulaşıldı. Bunun üzerine şüphelilerin gittikleri eğlence mekanlarını izlemeye alan polis, çete üyelerinden Ahmad Hassan (27)'ı bir gece kulübünde eğlenirken yakalayarak gözaltına aldı. Hassan'ın kaldığı adreste arama yapan ekipler, kuru sıkı bir tabanca ele geçirirken, verdiği ifadeler doğrultusunda suç ortağı diğer iki çete üyesi Muhammed Ataba(29) ile 17 yaşındaki A.A'yı da saklandıkları adreslerde yakalayarak gözaltına aldı..

Haberin Devamı

GASP EDİP ALEME GİDİYORLAR

Emniyete götürülerek sorguya alınan 3 kişilik gasp çetesinin, daha önceden de benzer gasp olayları gerçekleştirdikleri tespit edilirken, kendileri gibi mülteci olarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli soydaşlarından gasp ettikleri paralarla barlarda eğlendikleri tespit edildi. Sorgusu devam eden çetenin tespit edilen ve firarda olduğu öğrenilen 4.üyesinin yakalanması için polisin çalışmaları devam ediyor.

BİR HABER DE ESENYURT'TAN GELDİ

Yazarlar