Gündem Söylet’e ‘adli sicil’ darbesi

Söylet’e ‘adli sicil’ darbesi

12.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

YÖK’ten ele geçirdikleri belgeleri yayımlayan ‘Kızıl Hackerlar’, Söylet’e ait 2 adli sicil kaydını da paylaştı

Söylet’e ‘adli sicil’ darbesi

RedHack, YÖK’ün elektronik belge sistemini hackleyerek ele geçirdiği “gizli” belgeleri yayımlamaya devam ediyor. Akdeniz ve Pamukkale üniversiteleri ile İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet’e ait yeni belgelerde yine çarpıcı bilgiler yer alıyor. RedHack’in yayımladığı belgelerde İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet’in iki ayrı davadan hüküm giydiğine yönelik adli sicil kaydı da yer alıyor.

Transatlantik gezisi!
RedHack 4 gün önce hackleyip ele geçirdiği YÖK’ün “gizli” dosyalarını yayımlamaya devam ediyor. Grup, önceki gece ilk olarak Antalya Üniversitesi’ne ait belgeleri yayımladı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na ait belgelerde, Akdeniz Üniversitesi yönetimince ihaleye fesat karıştırıldığı, görevi kötüye kullanma suçunun işlendiği ve nitelikli dolandırıcılık yapıldığına dair somut bilgiler ortaya konulduğu belirtiliyor.
Savcının YÖK’e gönderdiği yazıda, YÖK’ün şüpheliler hakkında ön soruşturma yapıp, savcılığa soruşturma izni vermesi isteniyor. Belgelerde, “Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’nin, çeşitli ihaleleri kuzeni Mimar Türkkahraman ile bazı inşaat işlerini yakını Yahya Kurtcephe’ye verdiği, 35 milyon TL’lik edebiyat fakültesi inşaatının ihale bağlantılarının Yahya Kurtcephe tarafından yapıldığı, üniversiteye ait paraların Ziraat Bankası hesabında tutulması karşılığında Kurtcephe’ye Ziraat Bankası şubelerinde tamirat işi verildiği ve rektörün çocukluk arkadaşı ve ailesiyle masrafları 12 bin euro tutan 10 günlük transatlantik gezisine gönderildiği”, “Kurtcephe’nin lojmanlarda oturacağı dairenin yapımı için 270 bin TL harcandığı”, “Sosyal tesislerde 16 oda ve 4 suitin Rektör Kurtcephe’ye ait olduğu”, “İş Bankası tarafından verilen promosyon karşılığında rektöre Mercedes marka makam aracı alındığı” gibi iddialar bulunuyor.

‘İntihal’ soruşturması
İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet ile daha önce ‘özür dileme’ polemiği yaşayan RedHack, dün Söylet hakkında yeni bir belge daha yayımladı. Twitter’da, “ODTÜ’yü ‘suçlu’ ilan eden ve bizle girdiği ağız dalaşından sonra bloklayan İ.Ü. Rektörü sabıkalı çıktı. Evet sabıkalı rektör olunuyormuş” yazan RedHack, Söylet’in iki ayrı sabıka kaydının olduğuna dair Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü’nden alınan belgeyi yayımladı.

ÇGD’den kınama
RedHack, dün son olarak Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü’nün, üniversitede görev yapan Doç. Dr. H.K.Ö. hakkındaki 800 sayfalık intihal soruşturma raporunu yayımladı. Belgelerde, Doç. Dr. H.K.Ö.’nün ilginç savunmasına da yer veriliyor. H.K.Ö. savunmasında, “Kitabın yüzde 60-70’ler mertebesinde aynı olduğu gerçek olmakla birlikte yüzde 90’lar mertebesinde aynı olduğu şeklindeki ifade doğru değildir. Hangi bilimsel alıntılama kuralına uymadığım da raporda belirtilmemiştir” şeklindeki ifadeleri dikkati çekti.
Çağdaş Gazeteciler Derneği de yaptığı yazılı açıklamada YÖK’ün gazetecilere yönelik açıklamasını kınadı.