Gündem ‘Sözcü’ye FETÖ’cü demek deli saçması’

‘Sözcü’ye FETÖ’cü demek deli saçması’

09.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay, muhabiri Gökmen Ulu, internet çalışanı Mediha Olgun ile muhasebe sorumlusu Yonca Yücekaleli hakkında açılan davada dün tanıklar dinlendi.

‘Sözcü’ye FETÖ’cü demek deli saçması’

Duruşmaya Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazetenin İzmir muhabiri Gökmen Ulu, tutuksuz sanıklar gazetenin eski İnternet sitesi Sorumlu Müdürü Mediha Olgun ve Mali İşler Müdürü Yonca Yücekaleli katıldı.
İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada ilk olarak Anıl Eren Yıldız dinlendi. Ankara’dan SEGBİS üzerinden duruşmaya bağlanan Yıldız, Bylock kullandığı iddiasıyla tutuklu olarak kaldığı cezaevinde yaşadıklarını anlatması üzerine dosyaya tanık olarak katıldığını belirtti. Cezaevi sonrası verdiği röportajda FETÖ’cülerin okudukları gazeteler arasında Sözcü gazetesinin de olduğunu ancak bu gazetenin ideolojik olarak değil, AK Parti muhalefetine yer verdiği haberler üzerinden FETÖ’cüler tarafından tercih edildiğini söyledi. Gazeteci Cem Küçük ise “Sözcü FETÖ’cülerle işbirliği yaptı’ denemez” ifadesini kullandı.
Ulu’ya tahliye
Küçük’ün ardından konuşan Fuat Uğur “Bu dava hukuk devletine zarar vermeden bitirilmeli diye düşünüyorum” derken, Ersoy Dede de “Sözcü gazetesinin FETÖ’cü olması deli saçmasıdır. Ulu’nun haberine karşılık benim tanık olmam, kendi adıma utanç vericidir” dedi.
Yalova’dan SEGBİS’le bağlanan Hüseyin Gülerce de, Sözcü’nün manşetlerle Erdoğan düşmanlığı yaptığını savunarak bunun FETÖ’ye yaradığı yorumunda bulundu. Duruşmada gazetenin sahibi firari sanık Burak Akbay’ın babası Ertuğrul Akbay da tanık olarak dinlendi. Ertuğrul Akbay, “Benim de ailemin de FETÖ ile ilgisi yoktur. Hakaret kabul ederim” dedi.
Tanıkların dinlenmesinin ardından savcı, sanık Gökmen Ulu’nun tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Kararını açıklayan mahkeme heyeti ise Gökmen Ulu hakkında yurtdışına çıkış yasağı koyarak tahliye kararı verdi. Burak Akbay hakkındaki yakalama kararının devamına hükmeden mahkeme, duruşmayı 23 Ocak’a erteledi. Gökmen Ulu akşam saatlerinde tahliye edildi.

Haberin Devamı