Gündem Sözcü’ye soruşturma bulmacayla başlamış

Sözcü’ye soruşturma bulmacayla başlamış

28.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sözcü Gazetesi’ne yönelik olarak başlatılan soruşturmada gözaltına alınan Muhabir Gökmen Ulu ve İnternet sitesi sorumlu yazı işleri müdürü Mediha Olgun tutuklanırken, mali işler müdürü Yonca Yücekaleli serbest bırakıldı. Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı. İki gazeteci, terör örgütü FETÖ’ye bilerek ve isteyerek “yardım etmek” suçlamasıyla tutuklandı.

Sözcü’ye soruşturma  bulmacayla başlamış

Savcılığın tutukluluğa sevk yazısında, soruşturmanın gazetenin 1 Ocak 2016 tarihli nüshasındaki “2016 Falınız” başlıklı bulmacadaki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilişkin ifadeler nedeniyle başladığı belirtildi.

Sevk yazısında ayrıca, 15 Temmuz 2016 tarihinde saat 16.00 sıralarında gazetenin Cumhurbaşkanının kaldığı yeri haber yaptığına değinildi ve bunun darbe girişimini kolaylaştırmaya yönelik lojistik destek kapsamında yapıldığı vurgulandı. Dosyada ayrıca gazetecilik alanında tecrübeli 3 tanığın beyanına başvurulduğu tanıkların da, gazete sahibi şüpheli Burak Akbay’ın yurt dışında FETÖ/PDY ile irtibatlı olduğunu belirttiği, darbeye kadar gazetede FETÖ aleyhine eleştirel haber çıkmadığını anlattığı ve örgütün gazeteyi desteklediğini söylediğine yönelik beyanlara yer verildi.