Populer Bilim SpaceX üç ay içinde en büyük roketini uzaya gönderebilir

SpaceX üç ay içinde en büyük roketini uzaya gönderebilir

12.06.2017 - 13:50 | Son Güncellenme:

Uzay aracı ve roket üreticisi SpaceX, Mars'a gidecek roketi Falcon Heavy'nin  ilk yolculuğuna çıkması için son hazırlıkları yapıyor. Falcon Heavy, tamamlandığında dünyanın en güçlü uzay aracı olacak.

SpaceX üç ay içinde en büyük roketini uzaya gönderebilir

SpaceX, Mars'a gidecek roketi Falcon Heavy'nin ilk test videosunu geçtiğimiz dönemde Twitter'dan yayınlamıştı. Şimdi ise Elon Musk Twitter hesabından Falcon Heavy’nin planlanan tarihte yani eylül ayında ilk yolculuğuna çıkacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Twitter'dan bir takipçisi Musk'a "Elon lütfen Falcon Heavy'nin ne zaman fırlatılacağını söyler misin?” diye sordu. Musk da buna cevap olarak "Tüm Falcon Heavy merkez üniteleri 2-3 ay içinde Cape Canaveral'da olacak, fırlatma ise bundan bir ay sonra gerçekleşebilir" şeklinde cevap verdi. Dünya yörüngesine yaklaşık 55 ton, Mars'a ise 13.6 ton yük taşıyabilecek Falcon Heavy, SpaceX'in 2018'de Mars'a yapacağı yolculukta kullanılacak.

SpaceX'in hedefleri arasında önümüzdeki sene iki turisti Ay'a göndermek ve Mars yüzeyine 2020'de ulaşmak yer alıyor. Öte yandan SpaceX'in geçtiğimiz yıl Falcon 9 roketinin düşmesinin ardından şirket bir sonraki fırlatma uzun bir süre beklemek zorunda kalmıştı.