Teknoloji Spigen Type C-HDMI çevirici kablo inceleme

Spigen Type C-HDMI çevirici kablo inceleme

26.04.2018 - 09:28 | Son Güncellenme:

MacBook veya MacBook Pro'nuzu HDMI özellikli bir girişe bağlamak için hızlı ve kolay bir yol arıyorsanız, Spigen'in USB-C'den HDMI’a çeviren C20CH adlı kablosuna bakmanız işinize yarayabilir. Kablo bunun dışında Samsung, LG gibi USB C portu olan cihazlarla da çalışıyor.

Spigen Type C-HDMI çevirici kablo inceleme

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

DisplayPort tabanlı bir monitöre bağlanıyorsanız, özel bir kabloya ihtiyacınız olacak. Ancak bir USB-C bağlantı noktasına sahip MacBook'unuz varsa, bunun yerine HDMI bağlantı noktasına sahip USB-C kablosuna ihtiyacınız olacak. Spigen'in USB-C'den HDMI’a çeviren C20CH adlı kablosu, 4K’de bile mükemmel bir görüntü ve FHD’de 60 Hz performans sunuyor.

Spigen’in USB-C'den HDMI’a çeviren kablosu, bir ucunda USB-C karşı ucunda ise HDMI bulunan tek kabloluk bir çözüm. Kablonun kendisi 2 metre olduğundan duvara monte edilen TV'lere bağlanmak konusunda yeterince uzun. Bilgisayar veya projektöre de doğrudan bağlayabilirsiniz.

Kablo tak çalıştır yapıda olduğundan pil, ek adaptör veya sürücü kurulumu dertleri yok. Kablonun basit tasarımı, çeşitli durumlarda taşımayı ve farklı cihazlara uymayı büyük ölçüde kolaylaştırıyor.

Haberin Devamı

Spigen Type C-HDMI çevirici kablo inceleme


C20CH kablo, 3840x2160’da 30Hz, 4K Ultra HD video çözünürlüğü destekliyor. 4K bir televizyon veya monitörde, full çözünürlükte rahat verim alabilirsiniz. Hem de kopma veya takılma olmadan. Ancak bunu yalnızca maksimum 30 Hz'de yapabiliyorsunuz. Bunun nedeni, USB Type-C çin HDMI Alt Modu’nun şu anda yalnızca HDMI 1.4b'yi desteklemesi.

C20CH ses ve görüntü aktarımını senkronize edebiliyor. USB Type-C konektörü uygun ve geri dönüşümlü. Bunların dışında maksimum iletkenlik sağlıyor ve kullanım sırasında sinyal iletimini geliştiriyor.

Hızlı bir çözüm için 4K’da 30 Hz tamam, ancak uzun vadede kullanmak istediğiniz bir şey olmayabilir. Full HD televizyonda kullanacaksanız sıkıntı yok. Spigen’in kablosu1080p60 Hz’i sorunsuz şekilde destekliyor.

Spigen Type C-HDMI çevirici kablo inceleme

Kutunun içinde kablo ve ilgili belgeleri bulacaksınız. Kablonun USB-C kısmında 2016 MacBook Pro'ya kolayca bağlanabilirsiniz. Bu kablonun USB-C portları için olduğunu ve Thunderbolt 3 gerektirmediğini unutmayın. Bu, 12 inç MacBook ile de uyumlu olduğu anlamına gelir.

Spigen Essential C20CH’nin uyumlu olduğu tüm modeller şu şekilde: Samsung Galaxy S9 / S9 Plus / S8 / S8 Plus / Note 8, Apple iMac 2017 21.5 in/ 27 inç, Macbook 12 inç 2015 & 2016, Macbook Pro 13 inç 2016, Macbook Pro 15 inç 2016, Macbook 2017, Dell XPS 13 (9350 & 9360), Lenovo Yoga 900/910, Huawei Matebook / Mate 10.

Haberin Devamı

C20CH’nin, veri ve güç ile birlikte video çıkışını destekleyen USB Type-C portu olan cihazlarda çalıştığı belirtelim.

Samsung Galaxy S9+ ve FHD bir Samsung TV ile kabloyu test ettim. Fortnite gibi oyunları oynarken ya da normal aktarım sırasında herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

Spigen Type C-HDMI çevirici kablo inceleme

Bence bu bağdaştırıcı, Macbook’unuzu bir TV’ye veya projeksiyona bağlamanız gerektiğinden ya da USB-C çıkışlı telefonunuzu TV’ye yansıtmak istediğinizde elinizin altında olması gereken bir ürün. Bu durumlarda Spiken’in kablosu, oldukça kullanışlı olduğunu kanıtlıyor.

Şimdiye kadar test ettiğim diğer USB Type-C'den HDMI kablolarına kıyasla , Spigen Essential C20CH, daha düşük bir fiyatta. C20CH, uyumlu cihazlarla da sorunsuz bir şekilde çalıştığını tavsiye ettiğim bir ürün. HDMI Essential C20CH, Spigen’in kendi internet sitesinden satın alınabilir.

Spigen Essential C20CH’nin fiyatı 139 TL.