İzmir Sporcular Doğayla Yarıştı

Sporcular Doğayla Yarıştı

18.12.2017 - 10:59 | Son Güncellenme:

.

Sporcular Doğayla Yarıştı

Urla’da iki gün süren Klazomenai Oryantiring Şampiyonası sağanak yağışa rağmen sporcuların hızını kesmedi. 600’ün üzerindeki sporcuyu ağırlayan Urla, 10 ile 70 yaş arasındaki katılımcıların sokaklarda ellerindeki haritalar yardımıyla yön bulma çabasına tanıklık etti.
Urla Kaymakamlığı, Urla Belediyesi ve kurumların desteğiyle ilk kez düzenlenen Oryantiring Şampiyonasında Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından belirlenen parkurlarda sporcular yaş gruplarına göre yarıştı.
Ege bölgesindeki iller başta olmak üzere Urla’ya iki gün boyunca gelen 600’ün üzerinde sporcu, ellerindeki harita ve pusula yardımıyla şehir merkezinde belirlenen parkurlarda yön bulmaya çalıştılar. Birbirinden ilginç görüntülerin yaşandığı yarışmada ikinci gün zaman zaman yağan şiddetli yağmur da sporcuları durduramadı. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, kentin tanıtımına ve ekonomik hareketliliğine katkıda bulunan şampiyonaya katılan sporculara ve konuklara teşekkür etti.
Dereceye girenlere Urla Belediyesi Tamirhane Binasında düzenlenen törenle madalya ve belgeleri verilirken, takım halinde dereceye girenler de kupa ile ödüllendirildi. Dereceye giren sporculara ayrıca Urla Belediyesi’nin ve sponsorların hazırladığı çeşitli hediyeler verildi.