Ekonomi Spotify’a rekor ceza yolda

Spotify’a rekor ceza yolda

04.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İsveçli dijital müzik uygulaması Spotify, lisansına sahip olmadığı şarkıları izinsiz kullandığı gerekçesiyle 1.6 milyar dolarlık dava ile karşı karşıya kaldı.

Spotify’a rekor  ceza yolda

ABD’de müzik yayıncılarını temsil eden şirket Wixen Music Publishing, yayın haklarına sahip olduğu 10 bin fazla şarkı için Spotify’a 1.6 milyar dolarlık tazminat davası açtı. Şarkı başına 150 bin dolar tazminat talep ediliyor. Şirket, aralık ayı sonunda ABD’nin Kaliforniya eyaleti federal mahkemesinde açtığı davada, Spotify’ın yapım şirketleriyle vardığı anlaşmalarda şarkı yazarlarının ve yayın hakkı sahiplerinin taleplerini karşılamadığını ileri sürdü.

Geçtiğimiz aylarda benzer bir suçlama ile gündeme gelen Spotify, uzlaşma yolunu seçmiş ve David Lowery ve Melissa Ferrick önderliğinde organize olan şarkı yazarlarına 43 milyon dolar ödeme yapmıştı.

Spotify’a açılan bu dev davanın zamanlamasının şirketin halka arzı öncesine gelmesi de dikkatleri çekiyor. Bu davanın şirketin halka arzını etkileyip etkilemeyeceği konusunda değeri 19 milyar dolar olan şirket sessiz kalmaya devam ediyor. Müzik akış servisi Spotify’ın 60 milyon ücret ödeyen abonesi var.

Yazarlar