Samsun ’STAJYER SÜRÜCÜ’ OLMAMAK İÇİN SON FIRSAT

’STAJYER SÜRÜCÜ’ OLMAMAK İÇİN SON FIRSAT

19.08.2015 - 16:41 | Son Güncellenme:

.

’STAJYER SÜRÜCÜ’ OLMAMAK İÇİN SON FIRSAT

Karadeniz Sürücü Kursları Dernek Başkanı Hasan Guda, Eylül ayı kayıt döneminden sora sürücü kurslarına kayıt yaptıracak sürücü adaylarının ‘stajyer sürücü’ kapsamına gireceğini söyledi.
Stajyer sürücü uygulaması 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren başlayacak. Stajyer sürücü statüsüne girmek istemeyen vatandaşlar Eylül ayı kayıt döneminde sürücü adayı olmak için kayıt yaptırıyor. Eylül ayında sürücü adayı olan vatandaşlar yazılı sınavlardan ve direksiyon sınavından geçtiği takdirde stajyer sürücü kapsamına girmeyecek.
Ekim ayı kayıt döneminde kayıt yaptıracak adayların stajyer sürücü kapsamına gireceğini belirten Karadeniz Sürücü Kursları Dernek Başkanı Hasan Guda, “1 Eylül ile 10 Eylül arasında yeni dönem açılışı var. Bu dönem açılışında kayıt yaptıran arkadaşların yazılı sınavları 10 Ekim 2015 tarihinde olacak. Yazılı sınavların açıklanmasından belli bir zaman sonra 31 Ekim gibi de direksiyon sınavları yapılacak. Bu tarihler arasında sınava giren ve başarılı olan sürücüler stajyer uygulamasına geçilmeden ehliyet sahibi olabilecek. Bir sonraki yazılı sınav tarihi ise 12 Aralık 2015 tarihinde olacak. Bunların direksiyon sınavları büyük bir olasılıkla Ocak ayına sarkacaktır. Ocak ayına sarktığı içinde stajyerlik uygulaması 1 Ocak 2016 yılında başlayacağı için Aralık ayında kayıt yaptıran arkadaşlar ‘stajyer sürücü’ kapsamına girecek. Eylül ayı dışında kayıt yaptıran sürücü adayları ise stajyer sürücü kapsamına girecek” dedi.
“E-SINAV UYGULAMASI HER İLDE YAPILMALI”
E-Sınav uygulamasının Samsun’da uygulanması halinde Ekim ayında kayıt yaptıran adayların da stajyer sürücü kapsamına girmeyeceğini belirten Başkan Guda, “E-Sınav uygulaması daha öncelerden Ankara’da yapılıyordu. Geçen hafta Eskişehir’de de yapıldı. Ben de bu konu hakkında daha önceki zamanlarda müracaatımı yapmıştım. E-Sınav uygulamasının Samsun’da da kullanılması hakkında girişimlerde bulunmuştum. Samsun potansiyel olarak bu işe çok uygun bir şehir. Samsun’un 1 milyon 200 bin’den fazla nüfusu var. Bu ildeki sürücü adayları E-Sınavdan randevu alıp sınavlara giriyor. Sınav sonuçları da hemen sınav sonrasında alınabiliyor. Bunu biz Eğitim Bilimleri Teknoloji Müdürlüğü ile görüştük. Bunların bölge bölge ve il il uygulamaya geçireceklerini söylediler. Ama son karar yine onların. E-Sınav uygulamasında sürücü adaylarına 50 tane soru soruluyor. Bunlardan 25 tanesi trafik, 15 motor ve 10 tanesi de ilkyardım sorularından oluşuyor. 70 puan ve üzeri alan sürücü adayları sınavda başarılı sayılıyor. Bu E-Sınav uygulamasının biran önce hızlanarak tüm şehirlerde uygulanması lazım. Samsun’da Ekim ayında E-Sınav uygulaması başlasa, 1 Ekim’de derslerimiz başlar. 10 Ekim’de derslerimiz biter. 12 Ekim’de adaylar sınavlarına girer. O gün sınavdan geçtikleri belli olursa 31 Ekim tarihinde direksiyon sınavına girerler ve stajyer sürücü uygulamasının dışında kalırlar” diye konuştu.

Yazarlar