Apple Steve Jobs'un iş başvuru formu rekor fiyata satıldı

Steve Jobs'un iş başvuru formu rekor fiyata satıldı

19.03.2018 - 10:04 | Son Güncellenme:

Eski Apple CEO'su Steve Jobs tarafından doldurulmuş ve nadir bulunan iş başvuru geçtiğimiz hafta açık artırma da 174.757 dolara satıldı. Jobs, 1973'te formu doldurdu ve Reed Koleji'nden ayrıldıktan hemen sonra doldurduğu form beklenenden oldukça yüksek fiyata satıldı.

Steve Jobsun iş başvuru formu rekor fiyata satıldı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Steve Jobs’un 1973'de doldurduğu bir iş başvuru formu 174 bin 757 dolara satıldı. Belge, Jobs'un hayatına dair oldukça nadir rastlanan bir bakış açısı sunarken adres olarak Reed Koleji'ni gösteriyor. Jobs, formda telefonunun olmadığını, bilgisayar ve hesaplama konusunda becerilerinin olduğunu ve elektronik teknisyenliği ile tasarım mühendisliği alanında özel yeteneklerinin bulunduğunu belirtmiş.

Steve Jobsun iş başvuru formu rekor fiyata satıldı

İş başvuru formunu doldurduktan kısa bir süre sonra Jobs, şirkete Steve Wozniak tarafından tasarlanan Pong oynunun bir versiyonunu gösterdi ve Atari'de teknisyen teknisyen olarak göreve başladı. Bu tarihten yalnızca iki yıl sonra Jobs, Wozniak ve Ronald Wayne, Steve Jobs'un garajında Apple Computer'ı kurdular.

Haberin Devamı

Açık artırma öncesinde, açık artırma sitesi anketin 50 bin dolardan fazla alacağını öngörüyordu, ancak bu tahmin üç katına çıktı.

Steve Jobsun iş başvuru formu rekor fiyata satıldı

2001 yılında Jobs tarafından imzalanmış bir Mac OS X teknik kılavuzu için düzenlenen açık artırma, 41 bin 806 dolarla sonuçlanmıştı.