Kültür Sanat Steve Williams Quartet ile Caz şöleni!

Steve Williams Quartet ile Caz şöleni!

15.02.2012 - 16:38 | Son Güncellenme:

Ünlü caz davulcusu Steve Williams ve grubu, 23 Şubat 2012, Perşembe günü Akbank Sanat’ta sahne alıyor.

Steve Williams Quartet ile Caz şöleni

Jazz Times’ın “güçlü bir bop beşlisinin lideri” olarak tanımladığı Steve Williams 24 Şubat 20011, Cuma günü gerçekleştirilecek bir workshop çalışmasıyla da deneyimlerini caz tutkunlarıyla paylaşacak.

ETKİNLİK: KONSER- Steve Williams Quartet

Haberin Devamı


Steve Williams- davul, Olivier Hutman- piyano, Olivier Temime- saksofon,
Sylvain Romano- bas
Yer: Akbank Sanat
Tarih: 23 Şubat 2012, Perşembe
Saat: 20.00
Bilet Fiyatı: Tam 20 TL/ Öğrenci 10 TL

ETKİNLİK: Workshop- Steve Williams
Yer: Akbank Sanat
Tarih: 24 Şubat 2012, Cuma
Saat:16.00


Steve Williams hakkında
1956 yılında New York’da doğan Steve Williams, müzik eğitimine University of Miami’de devam etti. Monty Alexander's ile uluslararası arenada konserler veren sanatçı, aynı zamanda Billy Hart ile müzik eğitimine devam etti. Washington’a döndükten sonra, Williams orada Milt Jackson, Freddie Hubbard, Joe Williams, Woodie Shaw, Gary Bartz, Eddie Henderson, John Hicks, Larry Willis, Mulgrew Miller gibi pek çok ünlü sanatçıyla çaldı. Daha sonra birlikte ilk bestelerinden olan “Pads”i kaydettiği Gary Thomas' Band’e katıldı. Shirley Horn ve Charles Ables ile birlikte 25 yıl sahne aldı. Toots Thielemans, Branford Marsalis, Wynton Marsalis, Carmen McRae, Roy Hargrove , Miles Davis gibi sanatçılarla turneye çıktı. 2006 yılında New York’a geri dönerek Michael Carvin’le çalıştı. Birlikte konser verdiği diğer sanatçılar the Slagle/Stryker Band, Paul Bollenbach, Roni Ben-Hur, Larry Willis, the John Hicks Legacy Band, Bill Saxton, Bob Mover, Amy London, Sara Lazarus, Ben Vereen, Joe Lovano, Eddie Henderson, Carmen Lundy, Bob Stewart ve Clifton Anderson oldu.

Haberin Devamı

Müzik kariyerine kendi beşlisiyle devam eden Steve Williams, grup üyelerinin bestelerini tanıtmaya başladı. New Incentive grubunun lideri olarak yaptığı ilk kayıt Ocak 2007’de yayımlandı. Bu kayıtta Olivier Hutman, Michael Bowie, Donvonte McCoy ve Antoine Roney, John Hicks, Gary Bartz ve Roy Hargrove konuk müzisyen olarak yer aldı.