Gündem Stevia bitkisi nedir ve faydaları nelerdir?

Stevia bitkisi nedir ve faydaları nelerdir?

18.04.2018 - 14:45 | Son Güncellenme:

Paraguay ve Brezilya ülkelerinde çokça kullanılan bir bitkidir. Bu bitki ile şeker yerine doğal tatlandırıcı olarak kullanılarak üretimini arttırılmıştır. Paraguay da yetişen ve keşfedilen bu bitki birçok hastalığa da fayda göstermektedir. Aynı zamanda da tatlandırıcı olarak kullanılsa da sağlığa hiçbir zararı yoktur.

Stevia bitkisi nedir ve faydaları nelerdir

Stevia Bitkisi Nedir?

Haberin Devamı

Stevia bitkisi günümüzde ve ülkemizde şeker otu olarak bilinmektedir. Ülkemizde Karadeniz bölgesinde yetiştirilmeye başlanmış ve özellikle sağlık için kullanımları artmıştır. Tatlandırıcı olarak tüketimi yaygınlaştıktan sonra, üretimi de artış göstermiş ayrıca tüm sağlık kuruluşları tarafından bakım ürünlerinde de kullanılmak üzere üretimi desteklenmiştir.

Stevia Bitkisi Nerelerde Yetişir?

Stevia bitkisi üretimi güney Amerika, Brezilya ve Paraguay da yıllarca yetiştirilip, tüketimi sağlanmaktadır. Araştırmalara göre sağlık açısından tedavi yöntemlerinde de kullanıma sunulması ve sağlıklı bir tatlandırıcı olması durumunda Türkiye sınırları içinde de yetiştirilmeye başlanmıştır.

Stevia Bitkisi Faydaları Nelerdir?

Haberin Devamı

Stevia bitkisi faydaları bilinenden çok daha fazladır. Özellikle diyabet ve yüksek tansiyon hastaları için önerilen bu bitki, şeker hastalığını ve tansiyonu dengede tutar. Düzenli kullanımı tavsiye edilmektedir. Cilt bakımda tercih edilen bu bitki, yaşlanmaya karşı da oldukça faydalıdır. Cilt kırışıklığına ve cildin elastikiyetini kaybetmesine karşın kullanıldığı gibi sivilceli ciltler için de kullanılmaktadır. Mide rahatsızlıklarında ve mide asidini dengede tutmak için iyi bir bitkidir. Depresyona, kabız rahatsızlığına iyi gelmekte ve asabiyet bozukluklarını tedavi etmektedir.

Stevia Bitkisini Kimler Tüketmelidir?

Stevia bitki tüketimi son yıllarda ülkemiz de oldukça artmaktadır. Dünyada ki piyasası ise beş milyar doları bulmaktadır. Yaşlı, genç her yaştan insanın rahatlıkla kullandığı ve sağlığına yararlı oldu araştırmalar neticesinde ortaya çıkmıştır. Rahatsızlığı olan kişilere özellikle tavsiye edilen bir bitkidir. Yüksek tansiyonu olan kişilerin kullanılması önerilmektedir. Diyabet yani şeker hastaları kullanmaktadır. Ergenlik çağındaki gençler, yaşlılık belirtisi görülen yetişkinler ve kilo problemi yaşayanların rahatlıkla kullanabileceği bir bitki türüdür. Ayrıca mide rahatsızlığı, metabolizma bozuğu, kabızlık ve bağırsak rahatsızlıkları olan kişilerin rahatlıkla kullanabileceği ve fayda göreceği araştırmalar neticesinde ortaya çıkartılmıştır.