Diyarbakır STK'lardan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ziyareti

STK'lardan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ziyareti

15.08.2014 - 13:28 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da faaliyet yürüten 55 sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcisi, Büyükşehir Belediyesi’nin önceki gün Dağkapı Meydanı’na Şeyh Said ismini vermesinden dolayı Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve AK Parti’li belediye meclis üyelerine teşekkür ziyaretinde bulundu.

STKlardan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine teşekkür ziyareti

Diyarbakır’da faaliyet yürüten 55 sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcisi, Büyükşehir Belediyesi’nin önceki gün Dağkapı Meydanı’na Şeyh Said ismini vermesinden dolayı Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve AK Parti’li belediye meclis üyelerine teşekkür ziyaretinde bulundu.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DBP ve AK Parti meclis üyelerine, önceki gün Dağkapı Meydanı’na Şeyh Said isminin verilmesinden ötürü 55 STK tarafından teşekkür ziyaretinde bulunuldu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı’yı ziyaret eden STK temsilcileri, Dağkapı Meydanı’na Şeyh Said isminin verilmesinin önemli bir gelişme olduğunu dile getirerek, Şeyh Said ve arkadaşlarının mezarlarının bulunması için de çalışmaların yapılması gerektiğini kaydetti. STK temsilcileri adına konuşan Aydınlık Yarınlar İçin Derneği (Ay-Der) Başkanı Ferzende Lale, artık güzel şeylerin yaşanacağına inandıklarını ifade ederek, Diyarbakır’daki dinamiklerin manevi ve İslami olan konularda el birliğiyle çalışmalar yürütmeleri gerektiğini dile getirdi. Lale, "Şeyh Said’in adının meydana verilmesi yetmez ama evet diyoruz. Temennimiz onların mezar yerlerinin de belirlenmesi, onlara iadeyi itibarın verilmesi yerel alanda çalışmalar başlatılması gerekiyor" dedi.
Daha sonra söz alan Gültan Kışanak ise, Şeyh Said isminin meydana verilmesini, yıllardır hasreti çekilen bir gelişme olarak değerlendirdi. İdamların, katliamların halkın vicdanında mahkum edildiğini söyleyen Kışanak, resmiyetteki durumunun ise farklı olduğunu aktardı. Halkın bu durumu kabul etmediğini vurgulayan Kışanak, "Halkımız hiçbir zaman haksızlığa karşı boyun eğmedi. Toplumsal vicdanlarında İstiklal Mahkemeleri’nin yarattığı zihniyeti her zaman mahkum etti. Şeyh Said ve arkadaşlarını bu tekçi, inkarcı zihniyete karşı duruşunu her zaman korudu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerimiz de, halkımızın bu duygularına tercüman oldu. Halkımızın bu beklentisine, özlemine, hasretine tercüman oldu. Biz, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bir parlamento görevi görecek derken, tam da bunu söylüyorduk. Halkımız hangi yöndeyse parlamentomuz da o yönde olacak. Halkımızın beklentisi, ihtiyacı, arzusu neyse, bu meclis bu doğrultuda kararlar almaya devam edecektir" diye konuştu.