Elazığ Streslerini Türk Sanat Müziğiyle atıyorlar

Streslerini Türk Sanat Müziğiyle atıyorlar

25.04.2016 - 11:22 | Son Güncellenme:

Elazığ’da farklı meslek gruplarından bir araya gelen vatandaşlar, günlük yaşamın yorgunluğunu ve stresini Türk Sanat Müziği ile atıyorlar.

Streslerini Türk Sanat Müziğiyle atıyorlar

Elazığ’da farklı meslek gruplarından bir araya gelen vatandaşlar, günlük yaşamın yorgunluğunu ve stresini Türk Sanat Müziği ile atıyorlar.
Elazığ’da farklı meslek gruplarından bir araya gelen vatandaşlar, iş yaşamının stresini Türk Sanat Müziği ile atıyor. Elazığ Kültür ve Musiki Derneği’nin meşk odasında haftanın belirli günlerinde bir araya gelen vatandaşlar, hem çalıyor hem de söylüyor. Enstrüman çalmak isteyen öğrencilere ücretsiz eğitim verilen dernekte, “Şarkıyla Yaşıyorum” adlı proje kapsamında ildeki dezavantajlı gruplara da rehabilitasyon amaçlı konser veriliyor.
Dernekte yapılan meşklerin rehabilitasyon faydası olduğunu belirten Elazığ Kültür ve Musiki Derneği Başkanı Abdülaziz Koç, Türk Sanat Müziği ile stresten kurtulduklarını söyledi. Günlük hayattan gelen sıkıntı ve stresler olduğunu ifade eden Koç, “Bizler buraya haftanın en azından bir günü gelerek tıbbi bir destek almadan bu stresten uzaklaştığımızı çok defa fark ettik. Dolayısıyla meşke katılmak bizim için tam bir tedavi yöntemi ve rehabilitasyon aracıdır” dedi.
Müziğin akademik olarak ispatlanmış ve klinik olarak bilinen etkilerinin olduğunu ifade eden Koç, “Bazı makamların bazı hastalıklara iyi geldiğini, müziğin bazı tedavi yöntemlerinde kullanıldığını biliyoruz. Buradan hareketle üyelerimiz burada toplanarak hem bir muhabbet ortamı ortaya çıkarmak hem de bu stres kaynaklı olumsuzlukları bertaraf etmek için toplanıyoruz. Çok hoş unutulmaz dakikalar oluyor. Bunlar İlticayla olan şeyler. Doktoru, eczacısı, aktarcısı, öğretmeni ve öğrencisi gibi her meslekten her sosyal sınıftan insanlar burada bir şekilde kaynaşıyor. Ortak paydamız müzik ve kültür adı altında toplanıyoruz” diye konuştu.
Dezavantajlı guruplar için rehabilitasyon amaçlı bir projeyi hayata geçirdiklerini aktaran Koç, “Projenin adını ‘ Şarkılarla Yaşıyorum’ koyduk. İlimizde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kurumlarda kimsesiz çocuklar, huzurevi sakinleri, rehabilitasyon merkezinde kalan hastalar, dezavantajlı gurup olarak akla ne gelirse toplamda 9 konser ile projeyi İç İşleri Bakanlığına Dernekler Dairesi Müdürlüğüne sunduk. Bu da kabul edildi” ifadelerinde bulundu.