Gündem Su baskınında mahsur kaldılar

Su baskınında mahsur kaldılar

27.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde aşırı yağmur nedeniyle su baskını oldu. Evlerinde mahsur kalan 7 kişiyi AFAD ekibi kurtardı.

Su baskınında  mahsur kaldılar

Gelibolu ilçesine bağlı Yeniköy Köyü Bahçelievler mevkiinde, aşırı yağmur nedeniyle su baskını yaşandı. Su baskınından 4 ev etkilendi. Dere yatağında kalan evlerde 7 kişi mahsur kaldı. Mahsur kalanlar jandarmayı arayarak yardım istedi. AFAD ekipleri mahsur kalanları kurtararak güvenli bir bölgeye ulaştırdı.
Kurtarılanlardan 75 yaşındaki Demire Çiçek, “Üç saat mahsur kaldık. Tarlalarımız sular altında kaldı” dedi. Tekerlekli sandalyeyle kurtarılarak traktörle yola kadar getirilen Nimet Toksoy ise, “84 yaşındayım. İlk kez böyle bir sel afeti yaşadım. Şeker ve kalp hastasıyım. Pencereden baktıkça çok korktum. Daha fazla bakamayıp içeri girdim. Öleceğim sandım. Çok büyük bir felaketti. Allah başka kimseye göstermesin” dedi.
Yeniköy’deki Bahçeler mevkisinde balıkçıların çekek yeri olarak kullandığı alan ile yaz aylarında vatandaşların konakladığı barakalar da selde zarar gördü. Sahildeki kumsal alanda ise çökmeler meydana geldi. Bölgedeki balıkçı teknelerinin bazıları batarken bazıları da karaya oturdu. Suya gömülen tekneler, traktörler ve kepçeler yardımıyla kurtarıldı.larımız sular altında kaldı. Cana geleceğini mala gelsin” dedi.

Haberin Devamı