Gündem Suçlanan kocaya yurtdışı çıkış yasağı

Suçlanan kocaya yurtdışı çıkış yasağı

13.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Spiker eşi Kübra Eken’i darp ederek beyin kanaması geçirmesine sebep olduğu iddia edilen gazeteci Neptün Eken’e ikinci duruşmada yurtdışına çıkış yasağı kondu; mağdur aile ise yargılamanın Ağır Ceza’da yapılmasını istedi

Suçlanan kocaya  yurtdışı çıkış yasağı


Gazeteci eşini döverek felç ettiği iddia edilen Bülent Neptün Eken’e yurtdışı çıkış yasağı koyuldu. Duruşmada avukatlar Kübra Eken’in darp sonrası beyin kanaması geçirdiğini belirten İstanbul Üniversitesi’nden aldıkları raporu da mahkemeye sundu.
Spiker eşi Kübra Eken’i darp ederek beyin kanaması geçirmesine sebep olduğu gerekçesiyle “kasten yaralama” iddiasıyla 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan gazeteci Neptün Bülent Eken, dün ikinci kez hakim karşısına çıktı.
Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Neptün Eken ile halen tedavi gören Kübra Eken’in ailesi katıldı.

Arkadaşları tanık oldu
“Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu”nun da davaya katılma talebinde bulunduğu duruşmada tanık olarak dinlenilen Cem Coşkun, Kübra ve Neptün Bülent Eken’in çalışma arkadaşları olduğunu belirterek şöyle devam etti:
“Olay tarihinde Kübra’nın beyin kanaması geçirdiğini ve hastanede olduklarını telefonla öğrendim. Hastaneye gittiğimde Kübra ameliyata alınmıştı. Çıktığında doktora durumunu sorduk. Başının sol tarafında bir ekimoz olduğunu, hem eski bir kanamayı hem de yeni bir kanamayı temizlediğini söyledi” dedi.
Duruşmada Kübra Eken’in avukatı Tülay Tokinal Ergezen, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı tarafından düzenlenmiş bilimsel bir mütalaa sundu. Avukat Ergezen, raporda Eken’in geçirdiği beyin kanamasının darba bağlı olduğunu belirtti.

Ağır Ceza talebi
Dava konusu olan suçun “kasten yaralama” değil “kasten adam öldürmeye teşebbüs” olduğunu savunan avukat Ergezen, sanık Eken’in Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasını istedi. Avukat Ergezen ayrıca sanık hakkında yurtdışı çıkış yasağı koyulmasını da talep etti. Taleplerin ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Neptün Eken’in yurtdışına çıkmasını yasaklarken Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanması talebini reddetti.
“Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu”nun katılma talebini gelecek celse karara bağlayacağını belirten mahkeme, Kübra Eken’in tedavi gördüğü hastanelerden tıbbi raporları istedi. Mahkeme hastanelerden ameliyat ve epikriz raporları, tomografi ve tüm tıbbi dokümanların istenmesi için yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

‘Benim kızım yatakta’

Kübra Eken’in annesi Nuran Yelkenci ise karşı tarafın davayı uzatmaya çalıştığını iddia ederek, “Biz onun Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasını talep ediyoruz. 1.5 senedir yatıyor benim kızım yatakta. Konuşamıyor, zor konuşuyor. Ağır Ceza’da yargılanmazsa içimiz rahat etmeyecek” dedi.