İstanbul Sultangazi'deki Trakyalılar İftar Sofrasında Buluştu

Sultangazi'deki Trakyalılar İftar Sofrasında Buluştu

11.06.2018 - 23:52 | Son Güncellenme:

.

Sultangazideki Trakyalılar İftar Sofrasında Buluştu

Sultangazi’de düzenlenen iftar programında Trakyalılar, Kudüs manevi atmosferinde oruçları açmanın mutluluğunu yaşadı. İftardan sonra konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, ”Biz öyle bir ülkeyiz ki belki dünyanın en güçlü ülkesi değiliz ama en çok yardım eden ülkesiyiz, en merhametli ülkesiyiz, en hoşgörülü ilçesiyiz” dedi.
On bir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her gün farklı bir grubu iftar sofrasında buluşturan Sultangazi Belediyesi, ilçede yaşayan Edirne,Tekirdağ ve Kırklalelili vatandaşları iftarda ağırladı. Kudüs temalı etkinlik alanındaki iftar programına Sultangazi Belediye Başkan Cahit Altunay’ın yanı sıra eşi ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda vatandaşlar ezanın okunmasıyla birlikte dualar edip oruçlarını açtı.

“Ne verirsen teşekkür eden bir millet yok hesap soran bir millet var artık”
Ülke olarak daha güçlü olmamız gerektiğini belirten Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, ”Ramazan ayı o kadar bereketli aydır ki Allah önce aç bırakıyor, gör açlığın nasıl bir şey olduğunu ama akşam da öyle bir sevinç veriyor ki hep oruç olsun isteriz. Bu Ramazan’da evde iftar etmedik ama sahur da yapmadık eşimde burada. Bu salonlarda iki akşamda bir sahur var. Bu millet vermek için yarışıyor. Biz öyle bir ülkeyiz ki belki dünyanın en güçlü ülkesi değiliz ama en çok yardım eden ülkesiyiz, en merhametli ülkesiyiz, en hoşgörülü ilçesiyiz. Bir başka toplumda bu yok, böyle toplum göremezsiniz. Biz Avrupa’yı da gezdik gördük. Şimdi benim vatandaşım çöpü alıyor musun, su akıyor mu, onu sormuyor, o senin görevin diyor. A caddesini Paris gibi aydınlattın, benimkini ne zaman yapacaksın diye soruyor. Ama bir şeyi öğrettik bu millete hesap sormayı ne verirsen teşekkür eden bir millet yok hesap soran bir millet var. Bizde bunu istiyoruz. Biz artık kendi silahımızı kendi tankımızı yapıyoruz teröristler kafasını çıkardığında vuruyoruz. Kimseye sormadan Afrin’e girdik ve 250 bin Suriyeli geri döndü. Gelecekle ilgili iddiamız var 2023, 2053 ve 2071 iddiası, yani yüz yıl sonrasının projelerini yapan bir ülkeyiz. Yarınlar çok daha güzel olacak inşallah” dedi.

“Artık Haseki buraya taşınacak”
Sultangazi’ye yatırımların devam edeceğini ifade eden Altunay, “Şuan Sultangazi Belediyesi üç tane üniversite yapıyoruz. Biri bitti, ikisi de yıl sonunda açılacak. İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sosyal Bilimler gelecek. Hemen yan tarafta devlet hastanemizi yapıyoruz. 178 yoğun bakım yataklı, toplam 778 yataklı devlet hastanesini on birinci ayda açıyoruz, şehir hastanesi. Şimdi Haseki gelecek, Diş Hastanesi var, hastane güzel. Artık Haseki buraya taşınacak” diye konuştu.