Çorum Sungurlu'da İlköğretim Haftası kutlandı

Sungurlu'da İlköğretim Haftası kutlandı

19.09.2014 - 10:37 | Son Güncellenme:

Çorum’un Sungurlu ilçesinde İlköğretim Haftası düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Sungurluda İlköğretim Haftası kutlandı

Çorum’un Sungurlu ilçesinde İlköğretim Haftası düzenlenen etkinlikle kutlandı.
Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayan program, Sungurlu Özel İdare Konferans Salonunda kutlama programı ile devam etti.
Programa İlçe Kaymakamı Osman Beyazyıldız, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atcıoğlu yaptı. Atcıoğlu konuşmasında, "Okullar bizim en kutsal en aziz yuvalarımızdır. Eğer bilginizin zengin olmasını istiyorsanız, uygar bir insan olarak yetişmek istiyorsanız okulunuza dört elle sarılınız, ona sahip çıkınız. Kendimize, ailemize, çevremize, milletimize,ve insanlığa faydalı olmak en temel vazifenizdir. Bizlerin görevi de sizleri, yararlı vatanına ve milletine bağlı birer insan olarak yetiştirmektir" dedi.
Eğitim, okul ve öğrenci denince cümle öğretmenle devam etmektedir diyen Atcıoğlu, "Sizlere emanet edilen ülkemizin geleceği sevgili yavrularımızı hayata hazırlamak önceliğiniz olmalıdır. Biliyorum hepinizin gücünüz nispetinde fedakarca çalışmaktasınız.Okutmuş olduğunuz öğrencilerin geleceği sizlerin ellerindedir.Empati kuralım ve evlatlarınız için istediklerimizi öğrencilerimiz için de isteyelim" dedi.
Anne babalara seslenen Atcıoğlu, "Bu mücadeleyi siz değerli velilerimizle birlikte yürütmenin gerektiğini de biliyoruz. Sizlerin yapıcı ve tamamlayıcı eleştirilerinizin yanında bizlerle kuracağınız birlik ve beraberlikleriniz kuvvet kaynağımız olacaktır. Zaten Başöğretmen Atatürk ‘‘Öğretmenler her fırsattan yararlanarak halka koşmalı, halk ile beraber olmalı ve halk, öğretmenin çocuğa yalnız alfabe okutan bir varlıktan ibaret olmayacağını anlamalıdır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından şiirlerin okunmasıyla devam eden program, 8. sınıf öğrencilerinin okula yeni başlayan öğrencilerine ´hoş geldiniz´ çiçeklerini verilmesin ardından halk oyunları ekibin gösterileriyle sona erdi.