Teknoloji Super Mario Run, Nintendo için kabul edilebilir kar ile sonuçlanmadı

Super Mario Run, Nintendo için kabul edilebilir kar ile sonuçlanmadı

01.11.2017 - 13:53 | Son Güncellenme:

Nintendo'nun ilk mobil oyunu olan Super Mario Run, son derece popülerdi. Fakat bu şirket için bir başarı anlamına gelmiyor. Super Mario Run, şirkete kar bakımından beklediği başarıyı getiremedi. Peki Nintendo yapımı Super Mario Run dünyada toplamda kaç defa indirildi?

Super Mario Run, Nintendo için kabul edilebilir kar ile sonuçlanmadı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Nintendo’nun mobil platformlar için çıkardığı ilk oyun Super Mario Run, iOS için yaptığı çıkışının ardından hızlı bir şekilde popülar olmuştu. Oyun popülar olsa da, şirkete kar bakımından beklediği başarıyı sağlayamadı. Paylaşılan verilere göre, oyun 200 milyon defa indirildi. Bu indirme işlemlerinin yüzde 90’ı Japonya dışında gerçekleştirildi. Birkaç bölümü ücretsiz olarak oynanabilen oyunun bütün bölümlerini açmak için 34,99 TL ödemeniz gerekiyor.

Mario Run’ın kabul edilebilir bir kâr noktasına ulaşamadığı belirten Nintendo, "Tüketicilerin sesini dinledik ve sürekli güncellemeler yaptık. Sonuç olarak, kar etmeyi de içeren genel ticari hedeflerimizi karşılamak için yolda ilerliyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Nintendo, Fire Emblem Heroes adlı oyunla mobil alanda başarıya devam etmek istiyor. Nintendo'nun bununla başarılı olmasını sebebi ise oyunun yayınlanmasından bu yana yapılan güncellemelerden kaynaklandığı ifade edildi. Nintendo, oyun hakkında "Amacımız normalde düzenli olarak oyun oynamayan tüketicilerin bile her gün biraz eğlenmesini sağlayan bir hizmet sunmak" dedi. Nintendo, Fire Emblem Heroes’un başarısını kasım ayı içinde yayınlanacak Animal Crossing: Pocket Camp ile sürdürmeyi hedefliyor.

Super Mario Run'a gelince, oyun Nintendo'nun umduğu kadar karlı olmamasına rağmen, diğer açıdan başarılı olduğu kanıtladı. Bu başarıda Nintendo Switch için yayınlanan Super Mario Odyssey’in de etkisi var. Nintendo konsol oyununun ilk üç gününde iki milyon kopya sattığını açıklamıştı.