Teknoloji Super Mario tekrardan film oluyor

Super Mario tekrardan film oluyor

15.11.2017 - 11:14 | Son Güncellenme:

Japon oyun firması Nintendo, 32 yıllık video oyunu "Super  Mario"nun animasyon filmini çekmeye hazırlanıyor. Filmin yapımı için "Çılgın Hırsız" filmine de ev sahipliği yapan Illumination Entertainment'in Paris’te yer alan Mac Guff stüdyosu düşünülüyor.

Super Mario tekrardan film oluyor

Kyodo haber ajansının "Wall Street Journal" gazetesine dayandırdığı haberinde Japon oyun firmasının, Süper Mario’yu beyaz perdeye aktarmak için “Minyonlar” ve "Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı” animasyon filmlerinin yapımcısı Amerikan film şirketi Illumination Entertainment ile temaslarda bulunduğu ve anlaşmak üzere olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl Nintendo Başkanı Tatsumi Kimishima, şirketin sinema sektörüne yeniden girmek istediğini ve 1993 yılında çekilen Super Mario filminin başarısızlığı nedeniyle animasyona yöneldiklerini açıklamıştı. 2014'te sızdırılan e-postalarda da, Sony Pictures'ın muhtemel bir Mario animasyon filmi için Nintendo ile temaslarda bulunduğunu göstermişti.

Oyunda Mario ve Luigi kardeşler, mantar krallığında zindana hapsedilmiş prensesi canavarlardan kurtarmaya çalışıyor.

Nintendo’nun 1983’te Mario Bros, 1985’te de Super Mario Bros adıyla çıkarttığı oyun, ilk olarak Japonya ve Kuzey Amerika’da, daha sonra Avrupa ve Türkiye’de oyun tutkunları ile buluşmuştu.