Ekonomi Süreci yakından takip ediyoruz

Süreci yakından takip ediyoruz

30.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın ABD’de tutuklanması konusunda, “Öyle görünüyor ki görevden alınan, FETÖ ile yakın olan (Preet) Bharara’nın hazırladığı iddianameden yola çıkan...

Süreci yakından takip ediyoruz

Önceden hazır olduğu görülüyor. Hemen mahkemeye de çıkardılar. Biz süreci yakından takip ediyoruz” dedi. Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’a da bugünkü Türkiye ziyareti sırasında tutuklamanın nedenini soracaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Dün TRT Haber’de katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çavuşoğlu, konunun başkonsolosluk ve büyükelçilik tarafından yakından takip edildiğini belirtti.

Bankadan açıklama

Bu arada Halkbank, bankanın Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın görev için bulunduğu ABD’de gözaltına alındığını, ilk duruşması yapıldıktan sonra iddianame hazırlanmak üzere savcılığa süre verildiğini duyurdu.

Halkbank’ın KAP açıklamasında, şunlar kaydedildi:

“Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcımız Mehmet Hakan Atilla, 28 Mart 2017’de görev için bulunduğu ABD’de gözaltına alınmış, ilk duruşması yapıldıktan sonra iddianame hazırlanmak üzere savcılığa süre verilmiştir. Konuyla ilgili olarak bankamızca ve devletimizin ilgili birimlerince gerekli çalışmalar başlatılmış olup bilgi temin edildiğinde en kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşılacaktır.”