Gündem Suriye’de IŞİD’in rafinerileri hedef

Suriye’de IŞİD’in rafinerileri hedef

26.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD askeri güçlerinin Suriye’deki 13 hava saldırısında, El Mayadin, Ebu Kemal, Haseke ile Deyr Ez Zor’da IŞİD’in kontrolünde bulunan 12 petrol rafinerisi hedef alındı...

Suriye’de IŞİD’in rafinerileri hedef

Amerikan ordusu, Arap ortaklarıyla Suriye’de İslam Devleti’nin (IŞİD) kontrolündeki 12 petrol rafinerisini vurdu. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD askeri güçlerinin IŞİD’e yönelik saldırıları Suriye’de, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’yle düzenlediğini açıkladı. Savaş uçakları ve insansız hava araçlarının kullanıldığı 13 hava saldırısında, El Mayadin, Ebu Kemal, Haseke ile Deyr Ez Zor’da IŞİD’in kontrolünde bulunan 12 petrol rafinerisi hedef alındı. Açıklamada, saldırılarda hedeflerin başarıyla vurulduğu belirtildi.

Günde 2 milyon dolar
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, hava saldırılarında 14 IŞİD militanı ve biri çocuk beş sivil öldüğünü öne sürdü. Her biri günde 300-500 varil petrol üreten bu rafineriler IŞİD’e günlük 2 milyon dolar kazandırıyordu. ABD öncülüğündeki koalisyonun Suriye’nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad’a düzenlediği hava saldırılarında ise 12 sivil ile çok sayıda IŞİD üyesi hayatını kaybetti. Öte yandan Fransa, Irak’ta IŞİD’e yönelik hava operasyonlarını dün de sürdürdü. Hükümet Sözücüsü Stephane Le Foll, bakanlar kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada Fransa’nın dün sabah saatlerinde Irak’taki IŞİD hedeflerini vurduğunu belirtti.