Dünya Suriye’de militanlar Şam ordusuna katıldı

Suriye’de militanlar Şam ordusuna katıldı

09.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Suriye’nin güneybatısında yer alan Dera kentinde faaliyet gösteren yasadışı silahlı oluşumları yöneten komutanların büyük bölümünün, direnişlerini sonlandırdıkları ve hükümet ordusu tarafına geçtikleri bildirildi.

Suriye’de militanlar Şam ordusuna katıldı

Rusya’nın Suriye’deki Ateşkes İzleme Merkezi Başkanı Aleksey Tsigankov, yaptığı açıklamada “Hükümet güçleri ve silahlı muhalefet temsilcileri arasındaki silahlı çatışmayı çözme sürecinin sonuna gelindi. Dera bölgesindeki yasadışı silahlı oluşumlarının komutanlarının büyük bir kısmı, silahlı direnişi sonlandırma ve Suriye hükümeti tarafına geçme kararı aldı” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Tsigankov, varılan anlaşmaya uygun olarak söz konusu oluşumların, iki tank ve bir zırhlı piyade aracı dahil olmak üzere, çok sayıda silah ve mühimmatı teslim ettiğini de berlirtti.

Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM), Ürdün sınırındaki Suriyeli sığınmacıdan çoğunun evlerine ve köylerine döndüğüne ilişkin bir açıklama yaptı.

BM Ürdün Yerleşik Koordinatörü ve İnsani İşler Koordinatörü Anders Pedersen, sınırda yalnızca 150-200 sığınmacının kaldığını, Suriye’nin güneyindeki sığınmacı sayısını ise bilemediklerini aktardı. Suriye’de rejim güçleri, Dera’da 10 Haziran’dan itibaren muhaliflerin elindeki bazı noktaları ele geçirmiş, 20 Haziran’da da Rusya hava saldırılarına başlamıştı. Bölgedeki sivil savunma ekipleri, saldırılarda yerlerinden edilen ve Ürdün sınırına kaçan sivil sayısının 350 bini aştığı bildirilmişti.

Yazarlar