Gündem Suriye’den kalkan uçaklar Ankara’yı bombalayacaktı

Suriye’den kalkan uçaklar Ankara’yı bombalayacaktı

17.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı’ndaki eylemlerle ilgili aralarında ‘Yurtta Sulh Konseyi’ üyelerinin de bulunduğu ‘çatı dava’ya devam edildi.

Suriye’den kalkan uçaklar Ankara’yı bombalayacaktı

Sanıklarından eski yarbay Mustafa Çakmaktaşı hakkındaki suçlamaları reddetti. Darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz 2016’da Yüksek Askeri Şura provasının gerçekleştirileceğinin bildirildiğini belirten Çakmaktaşı, prova için Genelkurmay Karargahında bulunduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

‘Çakmak Salonu’nda yapılan toplantı sırasında bir ara dışarı çıktığını ifade eden sanık, şunları söyledi: “Nöbetçi doktorun telefonda görüştüğü bir kişiye ‘Yaralılar var’ dediğini duydum. Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak’ın makam aracının geçişinden kısa bir süre sonra da silah sesleri geldi ve çatışma çıktı. Bu sırada yanımıza gelen Özel Kuvvetler Komutanlığı personellerinden biri “Bunlar bizimkiler. Eğer müdahale etmeselerdi, Suriye’den kalkan uçaklar Ankara’yı bombalayacaktı” dedi.”

‘TV’den öğrendik’Çakmaktaşı, Kara Kuvvetleri Komutanı korumalarından birinin, dönemin Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı ile telefonla konuşarak, bazı askerleri görüştürmek istediğine tanık olduğunu anlattı. Korumanın telefonu verdiği askerlerin, Aksakallı ile konuşmak istemediğini öne süren Çakmaktaşı, kendilerinin de yere yatırıldığını dile getirdi. Çakmaktaşı, yanındaki bazı arkadaşlarıyla Proje ve Sistem Geliştirme Şube Müdürlüğü’nün olduğu bölümdeki bir odaya konulduklarını ifade etti. Burada televizyondan darbe girişimi yapıldığını öğrendiklerini bildiren Çakmaktaşı, yaşananlar nedeniyle kaçmaya cesaret edemediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Yazarlar