Gündem Suriye ve Irak'a ilaç kaçırıyorlardı

Suriye ve Irak'a ilaç kaçırıyorlardı

10.03.2018 - 13:55 | Son Güncellenme:

İllegal reçete düzenleyerek ilaç kaçakçılığı yaptıkları öne sürülen bir şebekeye düzenlenen operasyonda 3'ü yabancı uyruklu 5 kişi yakalandı.

Suriye ve Iraka ilaç kaçırıyorlardı

İstanbul'da ihbar üzerine takibe alınıp durdurulan bir minibüsten 150 bin 820 adet ilaç ele geçirildi. Ele geçirilen ilaçların ağrı kesici ve mide ilacı kutularına doldurulan ve psikolojik tedavilerde kullanılıp yeşil reçeteyle satılan ilaçlar olduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

Aralarında cesaret verici ilaçlarında bulunduğu ilaçları yasa dışı yollarla Suriye ve Irak gibi Arap ülkelerine çıkarmaya çalışan 3'ü Suriye uyruklu 5 kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik ve Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir şebekenin yüklü miktarda uyuşturucu hapı yurt dışına çıkaracağı bilgisi üzerine yaptığı çalışmalarda, geçtiğimiz 7 Mart Çarşamba günü Bağcılar'da seyir halindeki bir minibüse operasyon düzenledi. Minibüsü durdurup içerisinde arama yapan ekipler, eczanelerde reçetesiz olarak satılan ilaç ağrı kesici ve mide ilacı kutularının içerisine konmuş, psikolojik tedavilerde yeşil reçete ile satılan 150 bin 820 hap buldu. İlaçlara el koyup, gözaltın aldığı minibüs şoförünün ifadesinden ilaç kaçakçılığı yapan bir şebekeye ulaşan ekipler, ilaçların sahibi olarak 3'ü Suriye uyruklu 2'si Türk 5 şüpheliyi gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Yapılan soruşturmada şüphelilerin, cesaret artıran ve uyuşturucu etkisi yapan haplar kapsamındaki ilaçları yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarmaya çalıştığı tespit edilirken, ilaçların sahte olup olmadığının tespiti için ilaçlar incelenmek üzere laboratuara gönderildi.

Şebekenin psikolojik ilaçları doldurduğu normal ilaç kutularının orijinal ilaç kutusu olduğunu tespit eden ekipler, kutuların şebeke tarafından nereden nasıl temin edildiği yönünde ise İstanbul'daki ilaç firmalarını mercek altına aldı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılara adli kontrol kararı uygulanırken, polisin ilaçların nereden temin edildiği ve Arap ülkelerinde nereye ve kimlere gönderileceği yönündeki soruşturması devam ediyor.