Mersin SURİYELİ ÇOCUK ÖLÜMDEN DÖNDÜ

SURİYELİ ÇOCUK ÖLÜMDEN DÖNDÜ

11.08.2014 - 11:49 | Son Güncellenme:

.

SURİYELİ ÇOCUK ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Mersin'de serinlemek için süs havuzuna giren Suriyeli çocuk, havuzun devirdaim borusuna ayağını sıkıştırınca boğulma tehlikesi geçirdi. Çevreden geçen bir vatandaşın havuza atlayarak çocuğa yardım etmesi ile çocuk boğulmaktan kurtulurken, itfaiye ekiplerinin uzun süren çalışması sonrasında ise çocuğun sıkışan ayağı bulunduğu yerden çıkartıldı.
Ailesi ile sahilde gezerken Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı önünde bulunan süs havuzuna serinlemek için giren Suriyeli çocuk, az kalsın canından oluyordu. Kardeşleri ve arkadaşları ile süs havuzunda yüzerken birden ayağını devirdaim borusuna sıkıştıran Suriyeli çocuk, boğulmaya başladı. Bunun üzerine kardeşleri ve arkadaşları bağırmaya başladı. Çocukların bağırmasını duyan çevredeki duyarlı bir vatandaş hemen havuza atlayarak önce çocuğun kafasını suyun dışında tutarak boğulmasını önledi. Ardından olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri çağrıldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri havuza girerek çocuğun sıkışan ayağını kurtarmaya çalıştılar. Yaklaşık 20 dakikalık bir çalışma sonrasında çocuğun ayağını sıkıştığı yerden kurtaran ekipler, korku dolu anları sona erdirdiler. Ardından bir itfaiyecinin kucağında karaya çıkartılan çocuğa 112 ekipleri müdahale etti. Sıkışmadan dolayı ayağı ezilen çocuk, tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı.
Çocuğu boğulmaktan kurtaran ve ismini vermek isteyen vatandaş, "Çocuğun ayağı sıkışmıştı. İnsanlık görevimi yaptım. Eşim bak biri boğuluyor dedi. Yetişemezsem zaten boğulacaktı. Suriyelidir ama sonuçta insandır yani. Allah'ın verdiği canı taşıyor" dedi.