Gündem Suriyeli çocuklar rehabilite ediliyor

Suriyeli çocuklar rehabilite ediliyor

24.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Maltepe Kaymakamlığı’nca yürütülen ‘Suriyeli Çocukların Travma Sonrası Stres Bozukluklarının Teşhis ve Tedavisi Projesi’, Maltepe Belediyesi ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin desteğiyle başladı.

Suriyeli çocuklar rehabilite ediliyor

Projeyle Maltepe’de ikamet eden 6 - 17 yaş grubu Suriyeli çocukların rehabilite edilmesi amaçlanıyor. Beş psikolojik danışman, Maltepe’nin 13 mahallesindeki 183 Suriyeli sığınmacıyı ziyaret etmeye başladı. Ailelere Türkçe ve Arapça broşürlerle proje hakkında bilgi verildi. Danışmanlar, ilk olarak Muhammed H. (16) adlı çocukla ilgilendi.

Stres bozukluğu

Savaş sonrası çocuklarda stres bozukluğu olup olmadığını tespit için hazırlanan anketteki 20 soru Muhammed H.’ye soruldu. Savaş nedeniyle okulu bırakmak zorunda kalan ve yeniden okula gitmek isteyen Muhammed H.’de stres bozukluğunun çok yüksek seviyede çıktığı, tedavi gerektiği belirtildi. Proje kapsamında 354 sığınmacı çocuğun stres bozukluğu seviyeleri belirlenecek. Teşhis konulan çocuklar ‘EMDR terapi yöntemi’yle tedavi edilecek. Projenin fikir sahibi Maltepe Kaymakamlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Proje Ofisi Genel Koordinatörü Köksal Banoğlu, “Amacımız çocukların yaralarını sarmak” dedi. (EMDR: Travmatik anılarla ilgili rahatsızlıkları hafifletmek için tasarlanmış bir psikoterapi tedavi yöntemi).

Haberin Devamı

Suriyeli çocuklar rehabilite ediliyor