Gündem Suriyeli genç kıza aile meclisi infazı

Suriyeli genç kıza aile meclisi infazı

09.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa’da, geçen çarşamba günü boş arazide cesedi bulunan Suriyeli 18 yaşındaki Luma Ahmed’in, evden kaçtığı gerekçesiyle aile meclisinin kararıyla öldürüldüğü ortaya çıktı.

Suriyeli  genç kıza aile  meclisi infazı


Geçen pazartesi günü evden çıkıp geri dönmediğini söyleyerek polise kayıp başvurusu yapılan Luma Ahmed’in cesedi çobanlar tarafından bulunmuştu. Yapılan incelemelerde Ahmed’in vücuduna isabet eden 5 kurşun ile öldürüldüğü belirlenmişti.

Sevdiğine kaçtı
Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma ekipleri genç kızın ailesinin ifadelerine başvurdu. Ancak aile fertlerinin soğukkanlı oluşu ve ifadelerinin çelişkili olduğunu fark eden ekipler araştırmalarını genişletti. Genç kızın yaşadığı mahallede incelemelerde bulunan jandarma, Ahmed’in evden kaçtığını ve bir abisinin de kaybolduğunu öğrenerek aile fertlerini yeniden sorguladı. Aile fertleri jandarmanın öğrendiği yeni bilgileri söylemesi üzerine kızlarını kendisi gibi Suriyeli olan sevdiğine kaçıp namuslarını kirlettikleri gerekçesiyle ortak karar alarak kayıp olan abisine öldürttüklerini itiraf etti.
Aile, cinayetin ardından hayatlarına hiçbir şey olmamış gibi devam ettiklerini ancak cesedin bulunduğunun ortaya çıkmasının ardından abi Şahat’ın cezaevine girme korkusuyla kaçtığını söyledi.

3 kişi tutuklandı
Aile meclisi kararıyla Luma’yı öldürdüğünü itiraf eden baba, anne ve 4 kardeşi, sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi. Ahmad’ın babası Habib Ahmed, kardeşi Velit Ahmed ile ablası İmed Kutsi Soud tutuklandı. Diğer 3 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.