Ankara Suriyelilerin Sosyal Entegrasyonu Ve İstihdamı İçin İşbirliği

Suriyelilerin Sosyal Entegrasyonu Ve İstihdamı İçin İşbirliği

10.01.2018 - 12:10 | Son Güncellenme:

Suriyelilerin sosyal entegrasyonu ve istihdamları için İzmir Valiliği ile BM Mülteciler Yüksek Komiserliği arasında mutabakat mektubu imzalandı Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Lumpp: "Türkiye mülteciler kapsamında, iş imkanına ulaşılması bağlamında çok ileri durumda"

Suriyelilerin Sosyal Entegrasyonu Ve İstihdamı İçin İşbirliği

İZMİR (AA) - İzmir'de yaşayan Suriyelilerin sosyal entegrasyonu ve istihdamları için İzmir Valiliği ile BM Mülteciler Yüksek Komiserliği arasında mutabakat mektubu imzalandı.

Haberin Devamı

İl Göç İdaresinde düzenlenen imza töreninde konuşan Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Katharina Lumpp, dünyanın en büyük mülteci nüfusuna ev sahipliği yapan Türkiye'nin, topraklarında yaşayan mülteci ve sığınmacıların ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla yaptıkları, liderliği ve finansal yatırımı ile çok uzun süreden bu yana ön planda olduğunu söyledi.

Mültecile ve sığınmacılar için eğitim, sağlık, iş gücü piyasasının da aralarında bulunduğu hizmetlerde sağlam, kapsamlı ve hak temelli bir çerçeve sunulduğunu kaydeden Lumpp, şöyle konuştu:

"Hem Türk devletine hem de cömert halkına müteşekkir olduğumuzu dile getirmek istiyorum. Türk devletini desteklemeyi, mültecilerin kendi kendilerine yetebilirliliklerini, ulusal sisteme dahiliyetlerini güçlendirecek konularda yoğunlaşmayı hedefliyoruz. Bu her alanı içeriyor. Eğitim, iş imkanı, dil imkanı hizmetleri gibi. Türkiye mülteciler kapsamında, iş imkanına ulaşılması bağlamında çok ileri durumda."

Haberin Devamı

Vali Yardımcısı Cemil Özgür Öneği de Suriyelilerin sosyal entegrasyonunun sağlanması ve istihdam kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik projelerle mültecilerin yaşadıkları toplama entegrasyonunu hedeflediklerini belirtti.

Mutabakat kapsamında Tekstil Makineleri Operatörlüğü Eğitim ve Uyum Merkezi projesi yürütüleceğini, bu projenin finansmanının Türkiye ve AB tarafından sağlanacağını aktaran Öneği, projenin paydaşları İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İzmir Gömlek-Triko ve Benzerleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği, Egedeniz Tekstil A.Ş'ye teşekkür etti.

-Tekstil makineleri operatörlüğü eğitimi

Proje kapsamında Suriyelilere erkek gömlek dikim eğitiminin yanı sıra Türk kursu verilecek, sosyal uyumları için piknik, gezi gibi etkinlikler düzenlenecek.

Kursa katılanlara günlük cep harçlığı ile kursiyerlerin yarısına iş garantisi verileceği ifade edildi.

Yazarlar