Gündem Suudi kadınlar için tarihe geçen adımdı

Suudi kadınlar için tarihe geçen adımdı

17.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kadınların ilk kez tribüne gelmesini sağlayan Sarah Algashgari Milliyet'e yazdı Suudi Arabistan’da kadınlar ilk kez tribünde maç seyretti. Al Ahli-Al Al Batin maçında tribünde bulunan 200 kadından biri olan Algashgari, “Suudi kadınları için bu sıradan bir maç değildi. Bu bizim için tarihe geçen bir adımdı” dedi

Suudi kadınlar için tarihe geçen adımdı

Suudi Arabistan’da toplumsal reformlar futbol sahalarına da artık yansımaya başladı. Kadınların toplumdaki yerini artırma, cinsiyet ayrımcılığını azaltma ve daha fazla sosyal hayatta olması için yapılan birçok yeniliğin ardından sıra stadyumlara geldi.
Kadınların tribünde futbol maçı izlemesinin önünü açan izinler yoğun mücadeleler sonrasında alındı. Bu mücadelenin en önemli isimlerinden biri haline gelen 18 yaşındaki Sarah Algashgari, ilk kadın taraftarlardan biri ve bu tarihi olayın da adeta kahramanı.
12 Ocak Cuma günü Cidde’de Kral Fahd Stadı’nda Al Ahli ile Al Batin arasında oynanan maçta tribünde ilk kez kadın seyirciler yer aldı. Al Ahli’nin 5-0’lık galibiyet aldığı karşılaşmada 200 kadar kadının stada gelmesini sağlayan üniversite öğrencisi Sarah Algashgari, Milliyet için özel bir yazı kaleme aldı.

Haberin Devamı

Futbolu bir tutku olarak gördüğünü vurgulayan Sarah, tarihi maçın detaylarını ve hislerini şöyle anlatıyor:

‘Heyecan verici’

“Suudi kadınları için bu sıradan, normal bir maç değildi. Bu bizim için tarihe geçen bir adımdı. Kadınlar toplum içerisinde olması gerekliliğini gösteren ve bizlerin mücadelemizde doğru yolda olduğumuzu gösteren bir adımdı. Aslında bildiğiniz gibi birçok Suudi Arabistanlı kadın, 2016’da Rio Olimpiyatları’nda ve 2012’de Londra Olimpiyatları’nda tribünlerde yer almıştı. Ancak kendi ülkemizde gidemiyorduk.

Kendi adıma da böylesi tarihi maça katılmış olmak, görev almak ve bu başarının bir parçası olmak unutulmaz bir andı. Orada tüm ailelerin ve kadınların birlikte olduğunu görmek, tribündeki o insanlarla birlikte işbirliği yapmak çok heyecan verici ve çok tutkuluydu. Ben bu maçta organizasyonda yer aldım ve kadınların tribüne gelmesini organize eden isimlerdendim. Hayatımda gittiğim ve tribünden izlediğim ilk maçtı. Ben aynı zamanda bir Al Ahli taraftarıyım. Futbol benim için her zaman hobi olmuştur. Ve böylesi tarihi bir organizasyon içerisinde yer almayı kelimelerle açıklayamam.”

Haberin Devamı