Gündem Suyun içinde midye bile var

Suyun içinde midye bile var

13.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, dün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Ankara’nın şebeke suyundaki kirlilik iddialarına değindi.

Suyun içinde midye bile var

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Ankara’nın suyunun temiz olduğunu kanıtlamaya çalışırken Kesikköprü Barajından gelen Kızılırmak suyunun şebeke suyuna karıştırıldığını ifade ettiğini belirten Gök, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Ankara’ya verildiği kabul edilen suyun artık tartışma götürmez bir şekilde Ankara’daki hemşehrilerimizin sağlığını bozduğu ortaya çıkmıştır. Gökçek aslında bir itirafta bulunmuştur. Şimdi biz de resmi belgelerle sadece sülfat değil, suyun içinde Tarım Bakanı’nın verdiği yazıya göre midye ve benzeri katı parçacıkların da bulunduğunu tespit etmiş bulunuyoruz. Ankaralılar bu suya layık değildir. Kesikköprü Barajı’ndan su verilmesinin Ankaralı’nın hayatını tehlikeye soktuğu artık ortadadır. Şimdi artık bilime başvumak zorundayız. Büyükşehir Belediye Başkanı da sussun, ben de susayım gerekirse ama bilimadamları konuşsun ve Ankaralıları rahatlatsın. Bu konuyu geçiştirme şansımız yoktur. Medyanın karşısında nereden temin edildiği belli olmayan bir bardak suyu içerek bunu geçiştirme olanağımız yoktur.”

Haberin Devamı

Gök, hangi semtlerdeki suyun kullanılamaz olduğunu ve ne sebeple kullanılamayacağının da kamuoyuna açıklanmasını istedi.