Gündem Tabloya parası yetmemiş

Tabloya parası yetmemiş

23.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiliz kraliyet ailesiyle ilgili araştırmalar yapan Thomas Blaikie bilinmeyenleri kitabında topladı. Kraliçenin ‘Beatles’ sevgisi ve uçak merakı da detaylar arasında

Tabloya parası yetmemiş

İngiliz kraliyetine yönelik araştırmaları ile tanınan yazar Thomas Blaikie, saray kaynaklarından edindiği bilgiler doğrultusunda Windsor hanedanına ilişkin ilginç anektodları bir kitapta topladı. Blaikie, 29 Ağustos’ta piyasaya çıkacak kitabından bazı bölümler Daily Mail gazetesinde yayımlandı. Buckingham Sarayı’ndan bazı ilginç anekdotlar şöyle:

Haberin Devamı

Kraliçe II. Elizabeth, haftasonlarını geçirdiği Windsor Kalesi’nde arkadaşlarını ağırladığı bir öğle yemeğinde uçaklar konusundaki bilgisi ile şaşkınlık yarattı. Kraliçe, üzerlerinden geçen uçakların sadece sesini dinleyerek Boeing mi yoksa Airbus mı olduğunu anlayabiliyordu.

Kraliçe, efsanevi The Beatles grubu ile 1963’te tanıştığında çok heyecanlanmış. Bir sonraki konserlerinin nerede olduğunu sorunca Paul McCartney, “Slough’ta, Hanımefendi” yanıtını vermiş. Slought, Windsor Kalesi’ne yakın olduğu için sevinen Kraliçe, “Ah, bize çok yakınmış” demiş.

Kraliçe gençliğinde Fransızca dersinde fiil çekimleri yazmaktan sıkıldığı için mürekkebi başından aşağıya dökmüş.

II. Elizabeth’in annesi olan Ana Kraliçe Elizabeth, bir keresinde “Kumandaya uzanmak istiyordum, ama hizmetçi zilini çalmak çok daha kolay geldi” itirafında bulunmuş.

Haberin Devamı

1936’da bir senelik kısa bir hükümdarlık süren 8. Edward, “avam” olduklarını düşündüğü için balık bıçağını yasaklamış. O günden beri Buckingham’da balık bıçağı bulunmuyor.

Dansıyla parkeleri aşındırdı

Prenses Diana, ayak uçları ve topukların yere vurularak yapıldığı tap dansı dersleri nedeniyle Buckingham Sarayı’ndaki piyano odasının parkelerini mahvetmiş.
Kraliçe, Washington D.C.’deki Ulusal Sanat Galerisi’ni gezdiği sırada müze direktörüne, “Londra’da satışa çıkarılan bir Monet tablosunu almak istedim ama param yetmedi” demiş.