Gündem Taciz ettiler, sonra bodruma kapattılar

Taciz ettiler, sonra bodruma kapattılar

28.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlarıyla iyice köşeye sıkışan PKK’da çözülme sürüyor. Nusaybin’de dün de 8 terörist teslim oldu. Kadın teröristler, örgütte uğradıkları baskı ve tacizi güvenlik güçlerine anlattı

Taciz ettiler, sonra bodruma kapattılar

Mardin’in Nusaybin ilçesinde süren operasyonlarda iki günde 67 teröristin teslim olmasının ardından terör örgütünde çözülme dün de devam etti, PKK’lı 8 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu. Teslim olanların vücutlarında uzun süre silah taşıdıklarını gösteren izler olduğunu belirten güvenlik kaynakları, teröristlerin saç, el ve yanaklarında ateş ederken oluşan patlayıcı artıkları tespit edildiğini açıkladı. Bu kişilerin sivil vatandaş olmadığını vurgulayan kaynaklar, teröristlerin talimatlar doğrultusunda vatandaş izlenimi vermek için bu yolu seçtiklerini belirtti.

Nusaybin’de 14 Mart’ta uygulanan sokağa çıkma yasağından sonra başlatılan operasyonlar sona yaklaşırken, terör örgütündeki çözülme devam ediyor. İlçede iki günde 67 teröristin teslim olmasının ardından dün de güvenlik güçlerinin “teslim ol” çağrıları üzerine 1’i kadın 5 PKK’lı teslim oldu.

‘Pişmanım, siz de vazgeçin’
Ardından 3 kişilik bir grubun daha teslim olmasıyla ilçede teslim olan terörist sayısı 75’e yükseldi. İlçede çıkan çatışmada yaralanan bir terörist de yakalandı.

26 Mayıs’ta teslim olan teröristler, PKK mensuplarının yaşadığı pişmanlık, şiddet ve tacizleri de anlattı. Bölgedeki güvenlik güçlerince paylaşılan görüntülerde teslim olan teröristlerin anlatımları, örgüt içindeki durumu ortaya koydu. Ailesine kızdığı için örgüte katıldığını belirten bir terörist, “Öfkeyle kalkan zararla oturur. Öncelikle yüce Türk milletinden özür diliyorum. Devletin büyüklüğünü anladık. Devletin gerçekten barışı istediğini ve PKK’nın terör örgütü olduğunu anladık. Bizim dinimizi değiştirmemizi öngördükten sonra onların ne olduğunu anladık. Pişmanım, arkadaşlara da sesleniyorum, asla ve asla bu yolu tercih etmeyin. Yıllarca kardeşçe yaşadığımız bu ülkede beraber yaşamaya devam etmeliyiz” diye konuştu.
Bir kadın terörist, şunları anlattı: “Gerçekten rezilliktir, tacizliktir, tecavüzcülüktür, dayaktır, işkencedir. Gerçekten kaç defa dayak yedim, kaçmaya çalıştım. Agir denen biri var kaç defa tacize, yakınlaşmaya çalıştı, yani ben bağırdım. Yani dediler işte küçüktür falan filan. Silahı kafama bile dayadılar, ailemi tehdit etti. Şimdi sıkıştılar bazıları kaçtılar, bazıları da artık bilmiyorum. Özellikle kız arkadaşlarıma ve kardeşlerime tavsiye veriyorum, sakın sakın PKK’ya inanmayın, tacizde bulunuyorlar. Şerefsizler yani her şeyi yapıyorlar gerçekten.”

‘Silahı kafama dayadı’
Teslim olan bir başka PKK’lı kadın terörist de, “Bir şeyler patlıyordu korktum. Ben gittim, dedim çıkacağım, izin vermediler. Dayadılar silahı izin vermediler. Silahı elime almadım, ne ettim almadım. Sonra büyük bodruma koydular. Ben bir hatta yaptım PKK’ya katıldım. Kaçmak istedim kaçmama izin vermediler, silahı kafama dayadılar. Kardeşlerim siz de benim yaşadığım şeyleri yaşamayın, anne ve babalarınızı dinleyin, anne babalarınızı sevin” dedi.

Temiz giysi taktiği
Güvenlik kaynakları, teslim olanların sivil vatandaş olduğu yönündeki iddiaları da yalanladı. Önceki günlerde teslim olan 67 teröristten yalnızca 15’inin Nusaybin nüfusuna kayıtlı olduğuna dikkat çeken kaynaklar, teslim olanların birkaç kişi hariç aynı yaş grubunda olduğuna da vurgu yaptı. Teröristlerin vücutlarında uzun süre silah taşıdıklarını gösteren izler tespit edildi. SWAP testleri sonucunda da saç, el ve yanaklarında patlayıcı artıklarına rastlanıldı. Teröristlerin, sivil halk izlenimi vermek için aldıkları talimalat doğrultusunda hareket ederek, evlerde buldukları temiz kıyafetler giydikleri kaydedildi.
İlçede önceki gün ölü ele geçirilen 5 teröristin, içlerinden birinin kendini patlatması sonucu öldüğü iddialarının da gerçeği yansıtmadığı belirtildi. 5 teröristten ikisinin bir bölgede, üçünün ise başka bir bölgede ölü ele geçirildiğini kaydeden güvenlik kaynakları, dağ kadrosundan olan ve yakalanacağını anlayınca kendini patlatan teröristin diğerlerinin ölümüyle ilgisi olmadığını açıkladı.