Gündem Tahsin Şahinkaya toprağa verildi

Tahsin Şahinkaya toprağa verildi

12.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

GATA’de tedavi görürken yaşamını yitiren 12 Eylül darbesinin Hava Kuvvetleri Komutanı Şahinkaya’nın cenazesine çok sayıda asker katıldı

Tahsin Şahinkaya  toprağa verildi

Çoklu organ yetmezliği nedeniyle geçen Perşembe günü Haydarpaşa GATA’da yaşamını yitiren 12 Eylül darbesinin Hava Kuvvetleri Komutanı ve Milli Güvenlik Konseyi Üyesi emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya (90), dün son yolculuğuna uğurlandı. Şahinkaya’nın eşi Sema Şahinkaya, cami avlusunda taziyeleri kabul ederken kısa süreli fenalık geçirdi. Şahinkaya ailesi cenazeyi takip etmek için Selimiye Camii’ne gelen basın mensuplarının görüntü almasına da tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Şahinkaya için dün ilk tören 1. Ordu Komutanlığı’nda düzenlendi. Basına kapalı gerçekleştirilen askeri törenin ardından Şahinkaya’nın cenazesi Selimiye Camii’ne getirildi. Türk bayrağına sarılı tabutun musalla taşına konmasından sonra tören mangasındaki askerler verilen emirle aynı anda dua etti. Taziyeleri Tahsin Şahinkaya’nın eşi Sema ve oğlu Serdar Şahinkaya ile kızı Sevgi Kartal’ın kabul ettiği cenaze törenine Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, 1. Ordu Komutanı Salih Zeki Çolak, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Şükrü Korlu ile eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman, Eski Başbakanlardan Bülend Ulusu ve Kenan Evren’in damadı Erkan Gürvit ile çok sayıda subay da katıldı. Şahinkaya’nın naaşı öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından tören mangasının omzunda top arabasına kadar taşındı. Bu sırada cami avlusunda bekleyen Hava Kuvvetleri personeli ise naaşın geçişi sırasında selam duruşuna geçti. Şahinkaya’nın naaşı cami çıkışında bekleyen top arabasına konulurken, askeri bando eşliğinde 1. Ordu Komutanlığı’na kadar götürüldü. Dışarıda bekleyen emekli ve muvazzaf askerler de, Şahinkaya ailesinin arkasında kortej oluşturarak cenazenin ardından yürüdü. Şahinkaya’nın naaşı Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

Basına tepki

Cenaze töreni sırasında Tahsin Şahinkaya’nın eşi Sema Şahinkaya’nın oldukça üzgün olduğu dikkatlerden kaçmazken bir ara fenalaştığı ve bir sağlık görevlisinin hemen yanına geldiği görüldü. Öte yandan Şahinkaya ailesi zaman zaman basın mensuplarına tepki göstererek görüntü alınmaması konusunda uyarılarda bulundu. Bazı resmi görevliler de basın mensuplarına görüntü alınmamasını söyledi.

‘Çok değerli bir insan’

Eski Başbakanlardan Bülend Ulusu, Şahinkaya için, “Çok değerli bir insandı. Üzgünüz, kendisine Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum” diye konuştu.