Gündem Tahşiyeciler’de bir numara Gülen

Tahşiyeciler’de bir numara Gülen

18.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tahşiyeciler grubuna yönelik 2009-2010 yılları arasında düzenlenen operasyonlarda sahte delil üretildiği iddiasıyla başlatılan soruşturma tamamlandı.

Tahşiyeciler’de bir numara Gülen

2009-2010 yıllarında yürütülen Tahşiyeciler grubuna yönelik operasyonda “kumpas” kurdukları iddiasıyla soruşturmayı yürüten polisler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Yaklaşık 1 senedir devam eden soruşturma önceki gün tamamlandı ve 15’i tutuklu 33 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi.

Haberin Devamı

Hazırlanan iddianamede bir numaralı sanık olarak Gülen Cemaat’i lideri Fethullah Gülen yer alırken, “örgüt kurmak ve yönetmek” suçundan yargılanması istendi. İddianamede Gülen hakkında “silahlı örgüt kurmak veya yönetmek”, “resmi belgede sahtecilik” ve “iftira” suçlarından 19 yıldan 34,5 yıla kadar hapis cezası istendi. Samanyolu Medya Grup Başkanı Hidayet Karaca ile eski Emniyet Müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Ömer Köse ve Tufan Ergüder ise, “silahlı terör örgütüne üye olmak” ile suçlandı. Polis müdürlerine ayrıca, “iftira” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlaması yöneltildi.

64 müşteki ve mağdurun yer aldığı iddianame dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Başsavcıvekili Orhan Kapıcı’ya gönderildi. 2009- 2010 yılında yürütülen ‘’Taşhiyeciler’’ soruşturması kapsamında grubun önde gelen ismi ‘’Molla Muhammet’’ adıyla bilinen emekli imam Mehmet Doğan’ın arasında bulundu bazı isimlere dava açılmıştı. Halen devam eden davada sanıklar, kendilerine kumpas kurulduğunu belirterek, evlerinde bulunan bombaların polisler tarafından konduğunu iddia etmişlerdi. Şikâyet üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ‘Tahşiyeciler grubuna kumpas kurulduğu’ iddialarına ilişkin soruşturma başlatmıştı.

Haberin Devamı

Gözaltına alınarak serbest bırakılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın soruşturma dosyasının ise ayrıldığı öğrenildi.