İstanbul TAK, DRAGOS KAZI ALANI’NDA KAMP YAPTI

TAK, DRAGOS KAZI ALANI’NDA KAMP YAPTI

27.08.2014 - 15:57 | Son Güncellenme:

.

TAK, DRAGOS KAZI ALANI’NDA KAMP YAPTI

Tasarım Araştırma Katılım (TAK) Kadıköy, Kartal Belediyesi’nin Dragos’ta bulunan Arkeolojik Kazı Alanı’nda kamp yaptı. Farklı üniversitelerde okuyan gençlerin de katıldığı kampta, mekansal sorunlara yönelik strateji ve tasarımlar ortaya konuldu.
Kartal Belediyesi’nin Dragos Arkeolojik Kazı Alanı, genç tasarımcıları ağırladı. Gönüllüler, üniversitelerin farklı bölümlerinde okuyan öğrenciler ve destekçileri, Kartal Belediyesi Arkeolojik Kazı Alanı’nda kamp yaptı. Tasarımcılar, mimarlar ve şehir plancılarının da katıldığı kampta davetliler, arkeolojik kazı alanını gezdi, belediye yetkilileri de buluntular ve kazı alanı hakkında bilgiler verdi. TAK ve gönüllü öğrenciler, keşif temaları başlığı altında taş heykellerden, graffitilere, sokak performanslarına, kamusal sanatın geniş yelpazesini ve Bizans’ın kayıp Sarayı olarak düşünülen “Brias Sarayı”nın işlendiği arkeoloji gibi pek çok tarihi yerleri keşfetme şansını yakaladı.
“TAPU VE MÜLTİYET SORUNLARINI ÇÖZDÜK”
Açık havada yapılan toplantıda konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, katılımcılara Kartal’ın tarihi hakkında bilgi verdi. 1949 yılında Kartal’ın bir sanayi bölgesi olduğunu hatırlatan Başkan Altınok Öz, göreve geldiklerinde tapu ve mülkiyet sorunlarını çözdüklerini belirtti.
Her yıl Kartal’da Uluslararası Heykel Sempozyumu düzenlediklerini , “Heykel sempozyumu düzenlediklerini belirten Öz, “İnsanlar düşünsün istiyoruz. Biz burada, karşısındakinin söylediğinin de doğru olabileceğini düşünen bir kentli yaratmak istiyoruz. Kartal bizim için önemli. Hemen şurada yelken kulübü var, şurası Dragos, arkada Aydos Dağı ve Kayış Dağı var. Burada en ölü zamanda bile rüzgar 5 natın altına düşmez. Burayı İstanbul su sporları merkezi ilan ettim. Bu Kartal için önemli bir kazanımdır” ifadelerini kullandı.
“DENİZLE BARIŞIK BİR KENT OLMALIYIZ”
10 kilometre kıyısı olan Kartal’ı denizle barışık bir kent haline getirmek istediğini vurgulayan Başkan Altınok Öz, “ 10 km kıyısı olan bir kentte denizle, deniz araçlarıyla barışık değiliz. Denizle yaşamıyoruz. O halde bizim denizle yaşamamız, halkımızı da denizle buluşturmamız lazımdı. Şu burundan Kartal burnuna kadar kazıklı yol yapsalardı şu güzelim plajlar ve kumsal gitmezdi. Biz de Büyükada’da bir yer kiraladık. Şimdi orada bir tesisimiz var. Vatandaşlarımız, Büyükada Sosyal Tesisimize 20 dakikada gidebiliyor, adanın ve denizin keyfini çıkarıyorlar” dedi.