Tekirdağ Taksiciler "10'Lukçu" Meslektaşlarından Şikayetçi

Taksiciler "10'Lukçu" Meslektaşlarından Şikayetçi

22.08.2017 - 12:11 | Son Güncellenme:

Tekirdağ'daki taksiciler, taksimetre çalıştırmadan müşteri alıp şehir içinde mesafe gözetmeksizin her yere 10 lira talep eden meslektaşlarına yaptırım uygulanmasını istiyor Tekirdağ Şoförler Odası Başkanı Turan: "Taksimetrenin müşteri geldiğinde açılması gerekmektedir. Buna uymayan arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlar diğer taksicilerin de hakkına giriyorlar. Herkes ekmeğinin peşinde, kimse kimsenin hakkına girmesin"

Taksiciler 10Lukçu Meslektaşlarından Şikayetçi

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'daki taksiciler taksimetre çalıştırmadan müşteri alıp şehir içinde mesafe gözetmeksizin her yere 10 liraya götüren meslektaşlarından şikayetçi olarak, buna karşı yaptırım uygulanmasını talep etti.

Haberin Devamı

Tekirdağ Şoförler Odası Başkanı Şenol Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm taksi esnafının Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin aldığı karara uyması gerektiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Meclisince hazırlanan yönetmeliğin, taksici esnafının "anayasası" olduğunu aktaran Turan, "Tüm taksi esnafımızı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin hazırlamış olduğu bu yönetmeliklere çağdaş, uygar esnafımızı uymaya davet ediyorum." dedi.

Turan, taksicilerin müşteri aldıkları zaman taksimetre açma zorunluluğu olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Taksimetrenin müşteri geldiğinde açılması gerekmektedir. Buna uymayan arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlar diğer taksicilerin de hakkına giriyorlar. Herkes ekmeğinin peşinde, kimse kimsenin hakkına girmesin. Tekirdağ Şoförler Odası olarak, belediye yönetmeliğine uymayarak, taksimetre çalıştırmadan, 10 lira gibi sabit bir fiyat koyarak, sonra kartvizit bastırarak vatandaşa dağıtan taksicileri Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine şikayet ettik."

Haberin Devamı

- "Kafalarına göre işe gelip gidiyorlar"

Tekirdağ'da yönetmeliğe uymayan yaklaşık 50 taksici olduğunu dile getiren Turan, şöyle devam etti:

"Tekirdağ merkezde yaklaşık 300 taksici var. Bunlardan yönetmeliğe uymayan 50 civarında. Bu kurala uymayan 10'lukçu taksiciler diğer taksici arkadaşlarının da hakkına giriyor. Duraklarında durmuyorlar. Kafalarına göre işe gelip gidiyorlar, sıra gözetmiyorlar. Biz şoförler odası olarak bu arkadaşları defalarca uyarmamıza rağmen, bizi dinlemediler, yönetmeliğe uymadılar. Bu durum diğer esnaflarımızı çok mağdur ediyor ve üzüyor. Birbirimize bu konuda saygı duymalıyız. Saygı, saygıyı gerektirir. Burası serbest dolaşımlı değil. Belediye meclis kararı ile durak sistemi ile çalışıyoruz. Yolcuyu duraktan alarak veya durağın kartviziti ile hizmet vermeleri gerekmektedir. Lütfen bu kurala uysunlar. Bizleri zor durumda bırakıp mağdur etmesinler."

- "Çok mağduruz"

Taksici esnafı Saffet Bayram da 24 yıldır taksicilik yaparak geçimini sağladığını ancak 2011 yılında bu yana "10'lukçu"ların sayısının arttığını, bu yüzden de çok mağdur olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Vatandaşların 10'lukçu taksicileri ucuz buldukları için daha çok tercih ettiklerini anlatan Bayram, şöyle konuştu:

"10'lukçular sosyal medyadan veya bizzat elden vererek kartvizit dağıtıyorlar. Bunlar her yöne her mesafeye taksimetre açmadan 10 liraya taşıyorlar. 10'lukçu olarak tabir ediliyorlar. Bizleri çok mağdur ediyorlar. Vatandaş ucuz olduğu için talep ediyor. Bir sürü şikayette bulunduk ancak sonuç alamadık. Çok mağduruz, yetkililerden bu konuda yardım bekliyoruz. Herkes evine ekmek götürmek istiyor ama hakkı gözetelim, kimse kimsenin hakkına girmesin. Biz bu 10'lukçulardan çok şikayetçiyiz. Biz günü 20 lira ile tamamlarken, onlar 400 lira ile evlerine dönüyorlar. Lütfen yetkililer sesimizi duysun ve bize yardım etsinler."