Gündem Taksim’de polise silahlı saldırı

Taksim’de polise silahlı saldırı

31.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Taksim Meydanı’ndaki polis noktasına dün silahla saldırı düzenlendi.

Taksim’de polise silahlı saldırı

Otomatik silahın eski model ve Çin üretimi olduğu saptandı. Çin üretimi silahla 20 el ateş eden kadın saldırgan, silahını atarak kaçtı; ölen veya yaralanan olmadı.
Meydana dün saat 14.30 sıralarında gelen bir kadın, makineli tüfekle polislere doğru seri ateş açtı. Saldırganın kullandığı silahtan çıkan 20 kurşun, bomba imha ekiplerinin kullandığı bir araca isabet etti. Araç hasar görürken, güvenlik güçlerinden ölen ya da yaralanan olmadı. Saldırgan, eyleminin ardından çantasını ve hırkasını bırakarak kaçtı. Olay yerinde şüpheli bir paket de bulan polis ekipleri, bölgeyi güvenlik şeridine alarak poşeti kontrollü bir şekilde fünyeyle patlattı.
Eylemcinin yakalanması için çevredeki tüm MOBESE kameraları incelemeye alındı. Saldırganın kaçtığı yönde bulunan bir işyerine ait kameraya kaçış anları yansıdı. Görgü tanıkları eylemci kadının 1,60 boylarında ve sarı saçlı olduğunu anlattı. Saldırgan kadının kaçarken “Kobani” diye bağırdığı iddia edildi. Öte yandan, eylem sırasında Tarlabaşı’na doğru uzanan sokaktaki güvenlik kamerasına yansıyan iki erkeğin görüntüsü de dikkat çekti. Silah seslerinin duyulmasının ardından biri bereli iki erkeğin hızla kaçtığı görüldü. Saldırgan kadının da aynı istikamete doğru kaçtığı kameraya yansıdı. Ocak ayında Sultanahmet’te karakola yapılan intihar saldırısında polis memuru Kemal Kumaş şehit oldu. Saldırgan Diana Ramazanova’nın eylemini Şiiler tarafından öldürülen kocasının intikamı için gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştı.

Yazarlar