Gündem Taksim ve Beşiktaş'ta binlerce polis

Taksim ve Beşiktaş'ta binlerce polis

01.05.2015 - 07:29 | Son Güncellenme:

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde kutlamalara izin verilmeyen Taksim Meydanı ve çevresi ile Beşiktaş'ta çok sayıda çevik kuvvet polisi görev yerlerini aldı. Taksim'de görev yapmak üzere çeşitli illerden özel uçakla getirilen bin polis gece saat 03:00'te İstanbul'a geldi.

Taksim ve Beşiktaşta binlerce polis

İstanbul Valiliği tarafından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için izin verilmeyeceği açıklanan Taksim’de Cumhuriyet Anıtı çevresi ve meydana çıkan ara sokaklar bariyerlerle kapatıldı. Sabah saat 05.30 itibariyle Taksim Meydanı ve çevresine İETT otobüsleriyle çok sayıda çevik kuvvet polisi getirildi.

Haberin Devamı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla şehir dışından takviye olarak İstanbul'a getirilen polislerle birlikte görev alacak çevik kuvvet polisleri, İstanbul'da önceden belirlenen yerlerinde konuşlandı. Sabah saat 05.30 itibariyle Taksim Meydanı ve çevresine İETT otobüsleriyle çok sayıda çevik kuvvet polisi getirildi. Ayrıca Beşiktaş Barbaros Bulvarı ve Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi önünde de çevik kuvvet polisleri ve TOMA'lar tedbir aldı. Başbakanlık Ofisi'nin önü demir bariyerler ile kapatıldı. Polislerin aldığı güvenlik tedbirleri artarak devam ediyor.

Gece özel uçakla geldiler

Taksim çevresinde görev yapacak olan polisler yurdun çeşitli illerinden THY'den kiralanan özel uçaklarla gece saat 03.00'dan itibaren İstanbul'a getirildiler.
1 Mayıs nedeniyle çeşitli illerden görevlendirilen takviye polisler, gece saatlerinde özel uçaklarla Atatürk Havalimanı’na geldi. Polisler, kendilerini bekleyen otobüslere binerek görev yerlerine gitti.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü etkinlikleri için Taksim Meydanı’na izin verilmemesinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü de önlemlerini artırdı. 1 Mayıs nedeniyle çeşitli illerden görevlendirilen takviye polisler, gece saatlerinde özel uçaklarla Atatürk Havalimanı’na geldi. Polisler burada hazırlıklarını yaptıktan sonra kendilerini bekleyen otobüslere binerek Atatürk Havalimanı’ndan ayrıldı.