Gündem Talimatlar ‘ru be ru’ veriliyordu

Talimatlar ‘ru be ru’ veriliyordu

02.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin İstanbul ayağında yer alan 62 sanık hakkında hazırlanan iddianamedeki ayrıntılar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. İddianamede “FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün haberleşmede kullandığı yöntemler” başlıklı bölümde FETÖ’cülerin en fazla 3-4 kişiyle irtibat kurdukları, hücre tipi yapının benimsendiği, birinci derecede iletişim şeklinin “ru be ru” yüz yüze, olduğu vurgulanıyor.

Talimatlar ‘ru be ru’ veriliyordu

Yenilebilir kâğıt

Örgütün üst düzey abi ve ablalarının, başkalarının adlarına kayıtlı telefonları kullandıkları, abone bilgilerinde, sadece hangi ülkeye ait olduğu görülen ve başka ülkelerde kayıtlı mobil telefon hatlarını kullandıkları; düşük maliyetli olması ve mesajların şifrelenerek korunması nedeniyle de Skype, Tango, Bylock, Line, Kakaotalk ve Whatsapp gibi sohbet programlarını tercih ettikleri kaydediliyor.

İddianamede örgüt elebaşı Gülen’in haberleşmede canlı kuryeyi tercih ettiği vurgulanarak şu iddialara yer veriliyor: “Örgütsel görüşmeler sırasında hizmet, şakirt, Fetulah Gülen, cemaat gibi kelimelerin telefonda zikredilmemesine özen gösterilmekte, buluşma yeri söyleneceği zaman şifreli ifadeler kullanılmasına önem verilmektedir. Örgüt toplantılarında verilen talimatlar ufak kağıtlara yazılmakta hatta bunların lüzumu dahilinde yok edilebilmesi için yenilebilir özellikte olması sağlanmaktadır.”

1 dolarların anlamı

1 doların gizemi ise iddianamede şöyle yer alıyor: “Örgütün özel bir iletişim dili geliştirdiği bilinmektedir.
1 ABD Doları’nın örgüt içerisinde belirli bir etkinliğe ulaşan örgüt mensuplarına verildiği, bu bankomatlarla özel bir
görevlendirme yaptığı, bu paraların kişilerin yapılanma içindeki statülerini belirtmek amacıyla kullanılan materyallerden olduğu değerlendirilmiştir.”