Ekonomi Tam otomatik BES!

Tam otomatik BES!

31.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Otomatik BES’in Türkiye için önemli bir sistem olduğunu ifade eden Garanti Emeklilik Genel Müdürü Burak Ali Göçer, özel BES’te dijital dönem başlattıklarını, ‘müşterilerin’ giriş, katkı payı ve çıkış işlemlerini kimseyle konuşmadan gerçekleştirebildiğini söyledi.

Tam otomatik BES

Garanti Emeklilik Genel Müdürü Burak Ali Göçer, ocak sonu itibarıyla Garanti İnternet ve cep’ten online bireysel emeklilik satışına başladıklarını söyledi. Sektörde bir ilki gerçekleştirerek Garanti Bankası müşterilerine dijital kanallar aracılığıyla online olarak bireysel emeklilik sistemine katılma imkanı sunduklarını ifade eden Göçer, Garanti Bankası müşterilerinin internet ve Cep Şube’de Başvuru menüsü altındaki Bireysel Emeklilik adımından ödemek istedikleri aylık katkı payını belirleyip, fon dağılımını seçip daha sonra da sözleşmesini onaylayarak hızlıca bireysel emekliliğe geçtiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Sistemin tamamen dijital olduğunu, BES’e katılımdan çıkışa kadar her adımın dijital olduğuna vurgu yapan Göçer, “Müşterilerimiz, ürünü dijital alabildiği gibi, ara verme ve çıkış işlemlerini de dijital kanallar aracılığıyla yapabilecekler. Yönetimi yani kumandayı müşterilerimize veriyoruz. Daha tanıtım yapmamamıza rağmen 1,5 ayda 3 bin tane sözleşme sattık” dedi.

‘Yüz akıyla çıktık’

1 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe giren Otomatik Katılım Sistemi’ne (OKS) geçişte Türkiye’nin iyi bir yılı geride bıraktığını ifade eden Göçer, “2017 yılını yüz akıyla geride bıraktık. 15 bin firma sisteme girdi. Altyapısını çok iyi kurmak gerekiyordu. Bütün bunlar kısa bir zamanda yapıldı. Bu herkesin harcı değil. İstediğimiz gibi gidiyor. Sisteme 4 milyon insan kattık” dedi.

Haberin Devamı

“Bir yıl gibi bir sürede Türkiye’nin tasarruf sorunu çözemezsiniz” diyen Garanti Emeklilik Genel Müdürü Burak Ali Göçer,

“Bu tür sistemler uzun vadeli ve istikrarlı tasarruf bilincini gerektiriyor. Güzel bir sisteme girdik. Devam ediyoruz.” diye konuştu.

Eğitim için sigorta

İyi bir geleceğe sahip olmanın ancak iyi bir eğitim ile mümkün olduğu düşüncesini ileten Göçer, Garanti Emeklilik’in bu misyon ile hareket ettiğini söyledi.

Çocukların iki yıl ana okulu, 12 yıl ilkokul-lise, dört yıl üniversite ve iki yıl da yüksek lisans olmak üzere yaklaşık 20 yıllık eğitim hayatı için ailelerin ciddi bütçelere ihtiyaç duyduğunu belirten Göçer, eğitim sigortasını bir hayat sigortası olarak ele aldıklarını kaydetti.

‘Geleceği eğitimde görüyoruz’

Eğitim sigortasını uygun fiyatla sigortalılara sunmak için sadece vefat ve maluliyet teminatı verdiklerini belirten Burak Ali Göçer, “Çünkü aslında tedbir alınmak istenen risk bu” dedi. Müşterilerinin teminat seçeneği dışında TL ve döviz bazlı eğitim sigortası yaptırabildiklerini kaydeden Göçer, “Eğitim sigortaları prim tutarı, eğitim süresine ve yıllık eğitim masraf tutarına göre değişiyor. Bu nedenle teminat tutarlarını, sigortalının gereksinimlerine ve ödeme gücüne göre değişiklik gösterebilecek esneklikte” diye konuştu. Göçer, Çin’de ebeveynlerin yüzde 43’ü çocuklarının eğitimini bir koruma ürünüyle garanti altına almaya çalıştıklarını, bu oranın İngiltere’de yüzde 5, Avustralya’da yüzde 8 olduğunu söyledi.