Teknoloji Tamamen Türkçe! Oyunseverlerin merakla beklediği o oyun Türkiye'ye geliyor

Tamamen Türkçe! Oyunseverlerin merakla beklediği o oyun Türkiye'ye geliyor

20.09.2017 - 11:29 | Son Güncellenme:

Koreli yapımcı Pearl Abyss tarafından tamamen Türkçe olarak hazırlanan Black Desert Online kısa bir süre sonra Türkiye’ye geliyor. Biz de Black Desert Online’ın Türkiye ile ilgili planlarını Pearl Abyss’in COO’su James Heo’dan dinledik.

Tamamen Türkçe Oyunseverlerin merakla beklediği o oyun Türkiyeye geliyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Koreli MMORPG oyunu Black Desert Online, 6 Eylül’de Türkiye’ye giriş yapmaya hazırlanıyor. Aslında 2015’te anavatanı Kore’de tanıtılan oyun, geçtiğimiz yıldan beri ABD ve Avrupa’da oynanabiliyor

Yapımcı şirket Pearl Abyss, Black Desert Online’ı dört yıl süren bir geliştirme sürecinden sonra piyasaya çıkartmış. Büyük dünyası ve dinamik oynanışı ile dikkat çeken Black Desert Online, dünya çapında MMORPG türünde en çok oynanan oyunlardan biri. Bu oyun şimdiyse tamamen Türkçe olarak Türk oyuncularla buluşacak.

Biz de bu konudaki tüm detaylarıPearl Abyss’in COO’su James Heo’dan dinledik. İşte Heo ile gerçekleştirdiğimiz o röportaj.

BDO’da kayıtlı olan oyuncu sayısı / şu an oynayan oyuncu sayısı kaç?

Haberin Devamı

Black Desert Online, ilk kez 2014 yılında Güney Kore’de oyuncuların beğenisine sunuldu. 2015 yılında Japonya ve Rusya, 2016 yılında Kuzey Amerika ve Avrupa, 2017’de ise Tayvan ve Güney Amerika’daki ülkelerde piyasaya çıktı. Şu anda 100’den fazla ülkede resmi olarak mevcut durumdayız.

Tamamen Türkçe Oyunseverlerin merakla beklediği o oyun Türkiyeye geliyor

Özellikle Kuzey Amerika’nın en büyük oyun web sitesi olan MMOPRG.com’da 2016 yılının en popüler oyunu seçildik. Ayrıca Kuzey Amerika ve Avrupa bölgesinde ücretli üye toplamı 2 milyon kişiye ulaştı, aynı anda en yüksek oyuncu giriş sayısı ise 110 bin kişiye ulaşarak rekor kırdık. Bu yılın ocak ayında Tayvan’da hizmete başladıktan sonra, Tayvan’ın en büyük oyun topluluğu olan Bahamut’ta Online PC Oyunu Birincisi olduk. Temmuz 2017 itibarıyla dünyadaki toplam üye sayımız 7 milyon 650 bin kişiyi geride bıraktı.

Black Desert Online bundan iki yıl önce Türkiye'de engellenmişti. O dönem oyun neden Türkiye'de yasaklandı ve şimdi tekrardan ülkemize giriş yapıyor?

O zaman Türkiye’ye girme planları yapıyorduk, fakat henüz global açılışımızdan da önceydi ve beklentilerimizi karşılayabilecek iyi bir iş ortağı bulamamıştık. Bu kez bizzat dağıtıcı olarak da biz Türkiye’ye giriş yapıyoruz. Bugüne kadar global olarak iyi sonuçlar elde ettik, örneğin Tayvan’da yine dağıtımcı biziz ve bu konuda da çok iyi yorumlar aldık. Türkiye’de de iyi yorumlar alabilmek için çok sıkı çalışacağız.

Black Desert Online'ın Türkiye'deki sunucularına başka ülkelerden de oyuncular katılacak mı?

Pearl Abyss, Türkiye’yi MENA bölgesinin hizmet merkezi olarak konumlandırdı. Sunucu ayrımı konusunu ise henüz düşünüyoruz.

Peki Black Desert Online'ın başta Asya olmak üzere sunucularının mevcut durumu nedir?

Black Desert Online, Güney Kore’den başlayarak Japonya, Rusya, Kuzey Amerika, Avrupa, Tayvan ve Güney Amerika olmak üzere 7 ayrı bölgede 100’den fazla ülkede hizmet veriyor. Şimdi Türkiye ve MENA bölgesinde açılış yapıyoruz, bunu da Tayland ve Güneydoğu Asya bölgesindeki açılışlarımız izleyecek.

Oyun ücretli mi olacak? Eğer olacaksa fiyatlandırma nasıl?

Black Desert için diğer ülkelerdeki gibi Pay to Play yöntemini seçtik. Web sayfamızda ön satışlar 9 Eylül tarihinde başladı. Oyunseverler, 49 TL karşılığında sınırlı, 99 TL karşılığında özel ya da 199 TL karşılığında efsanevi paketleri alabilirler.

Haberin Devamı

Tamamen Türkçe Oyunseverlerin merakla beklediği o oyun Türkiyeye geliyor


Oyunun Türkiye sunucuları ne zaman açılacak?

Şu an önsatış aşamasındayız ve mümkün olduğu kadar hızlı şekilde açılış yapabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Yakında iyi haberleri sizlerle paylaşacağız.

Oyun içinde sadece Türkiye’ye özel içerikler var mı?

Haberin Devamı

Şu ana kadar olduğu gibi sadece bir bölgeye özel bir içerik üretmekten çok, tüm dünyadaki Black Desert oyuncuları için bir şeyler üretmeyi tercih ediyoruz.

Pearl Abyss kısa bir süre önce bir ağ şirketi olan Nettention üzerinden satın aldı. Bu ProudNet teknolojisi nasıl kullanılacak?

Black Desert Online, aynı anda çok sayıda oyuncunun oynayabildiği MMORPG tarzında bir oyun olduğundan, ağ teknolojisinin gelişmiş olması gerekiyor. Nettention bu konuda 8 yıllık bir deneyime ve ileri bir ağ teknolojisine sahip bir şirket. Black Desert Online’ın ağ teknolojisini geliştirmek için çok büyük yardımı olacak.

Tamamen Türkçe Oyunseverlerin merakla beklediği o oyun Türkiyeye geliyor


Koreli ve Japon bir stüdyonun birlikte çalışması çok nadir görülür. Silicon Studio ile ortaklığınız nasıl gerçekleşti?

Black Desert Online, zaten en iyi grafik kalitesini sunan bir oyun ama Pearl Abyss olarak oyunumuzu daha da geliştirmek için aralıksız çalışıyoruz. Silicon Studio da bu süreçte birlikte çalışmaya başladığımız bir şirket. Onların teknolojisi de eklendiğinde, Black Desert Online başta olmak üzere, Pearl Abyss’in oyunlarının daha iyi grafiklere sahip olabileceğini düşündük. Bu sebeple sadece bir işbirliği bizim için yeterli olmadı, onlara yatırım da yaptık. Birlikte çalışarak Black Desert Online’ı daha iyi hâle getireceğiz.

Black Desert Online'in mobil versiyonu bir süredir konuşuluyor. Mobil versiyonu ne zaman göreceğiz? Türkiye'de kullanıma sunulacak mı?

Türkiye’de önce PC sürümü çıkacak. Black Desert Mobile ise Black Desert Online ile aynı dünya görüşüne sahip bir oyun olacak. Black Desert Online’ın sahip olduğu en iyi kalitedeki grafikler, gerçekçi aksiyon ve çeşitli içerikler korunurken, mobilde en uygun oyun deneyimini sunacak şekilde hazırlanıyor. Son teaser videomuz, zaten geldiğimiz aşamada bile yüksek kalite sunduğumuzu ortaya koyuyor. İlk lansmanı Güney Kore’de yapacağız ama Türk oyunculara da oyunumuzun mobil hâlini göstermek için acele edeceğiz.

Türkiye’deki hedefiniz nedir?

Haberin Devamı

Black Desert Online, bir MMORPG olduğu için, ne kadar çok kişi oynarsa o kadar eğlenceli olur. Açılışıyla iyi bir performans elde etmeyi düşünmekten çok, Türk oyuncuların uzun süre vakit geçirebileceği bir oyun ortaya koymak bizim öncelikli hedefimiz. Bu hedefimizi gerçekleştirmek için de sürekli güncellemeler yapacak ve en kaliteli eğlenceyi oyunseverlere sunacağız.