Aydın TAMAMLANAN AYDIN KENT MEYDANI TARTIŞMALARI DA BERABERİNDE GETİRDİ

TAMAMLANAN AYDIN KENT MEYDANI TARTIŞMALARI DA BERABERİNDE GETİRDİ

07.03.2014 - 09:56 | Son Güncellenme:

.

TAMAMLANAN AYDIN KENT MEYDANI TARTIŞMALARI DA BERABERİNDE GETİRDİ

Aydın Belediyesi tarafından bir süredir devam eden kent meydanı yapım çalışmaları tamamlandı. Hava muhalefeti dolayısıyla açılışı ileri bir tarihe ertelenen Aydın Kent Meydanı birçok tartışmayı da beraberinde getirdi.
Yeni hali, oluşturulan iş yerleri ve halkın eskisi gibi meydanda ücretsiz oturup vakit geçiremeyeceğinden Aydın’ın Dünya Şehri olduğuna kadar Aydın Kent Meydanı sokakta ve sosyal paylaşım sitelerinde en çok konuşulan konular arasında yerini aldı.
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, yaptığı paylaşım ve basın açıklaması ile Aydın Kent Meydanı için “Aydın’ın güzelim meydanına yazık oldu” değerlendirmesinde bulundu. Açıklamasında meydanın eski ve yeni halinin fotoğraflarını paylaşan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “Aydın Kent Meydanı eski ve yeni hali. Aydın'ı yönetenlerin ufku, vizyonu, becerisi, kapasitesi, estetik anlayışı bu meydan düzenlemesinde ortaya çıktı. Keşke meydanı çevreleyen paravanlar kaldırılmasaydı. Bu beton ve demir yığını ortaya çıkmamış olurdu. Paravanlarla meydanı kapattılar ve meydandaki 150'yi aşkın ağacı kestiler. Bize Rahmetli Nevzat Biçer'in hediyesi olan ağaçları bizden çaldılar. Sadece ağaçları değil, hatıralarımızı ve kent meydanımızı çaldılar. Yazık oldu” ifadelerine yer vererek meydan projesini eleştirdi.
Öte yandan Kent Meydanı’nın fotoğrafını ‘Dünya Şehri’ başlığı ile paylaşan CHP Merkez İlçe eski başkanlarından Barış Altıntaş, kent meydanının çok güzel olduğunu savundu. Paylaşımlara yapılan yorumlarda, meydandaki ağaçların olmaması, havuzun saatte 10 bin TL tutarında elektrik tükettiği gibi konular ele alındı. Meydanın çok güzel olduğunu ve ağaçlandırılacağını belirten Barış Altıntaş, açılışın meteorolojiden alınan hava durumu raporu sonucu ertelendiğini ve meydanla birlikte Aydın’ın görünümünün çok güzel olduğunu belirtti.