İstanbul TANITIM GÜNLERİ ÖĞRENCİLERE YOL GÖSTERİYOR

TANITIM GÜNLERİ ÖĞRENCİLERE YOL GÖSTERİYOR

01.07.2015 - 08:48 | Son Güncellenme:

.

TANITIM GÜNLERİ ÖĞRENCİLERE YOL GÖSTERİYOR

2015 ÖSYS maratonunun tamamlanmasına ve tercih yapılmasına kısa bir süre kala başlayan tercih tanıtım günlerine kafa karışıklığıyla gelen öğrenciler, net fikirlerle ayrılıyor. Meslek ve bölüm seçimi konusunda öğrencileri yönlendiren uzmanlar, “Adaylar başkalarını değil, kendi iç seslerini dinlesinler” fikri etrafında birleşiyor.
15 Mart tarihinde gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı ve 13-21 Haziran tarihleri arasında uygulanan lisans yerleştirme sınavlarının ardından üniversite adaylarının yıllar süren emeklerinin sonucunda puanları belirlendi. Bugünlerde tercih telaşı yaşayan öğrencilere destekte bulunan kurumlardan biri de İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi oldu. Mahmutbey, Şişli ve Bakırköy Yerleşkesi’nde 14 Temmuz’a kadar adaylara danışmanlık hizmeti verecek olan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, kafasında soru işareti olan tüm öğrencilere kapılarını açtı. Yoğun bir tempoda devam eden tanıtım günlerinde, fakülteleri temsilen oluşturulan masalardaki bölüm hocaları, adaylara akademik danışmanlık hizmeti verirken; çeşitli bölümlerde eğitim alan öğrenci kadrosu da onlara yardımcı olmak için tanıtım stantlarında hazır bulunuyor.
“EN AZ KAFA KARIŞIKLIĞIYLA EN DOĞRU BÖLÜM”
Bölüm ve meslek seçimi yapacak öğrencilere tavsiyelerde bulunan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kaan Ökten, öğrencileri aldıkları puan ve tercih edecekleri bölümlere göre ilgili masalara yönlendirdiklerini söyledi. Adayların en az kafa karışıklığıyla en doğru bölüme girmeleri amacıyla çalıştıklarını söyleyen Prof. Dr. Ökten, “Adaylar bazen iktisat mı işletme mi, yoksa psikoloji mi sosyoloji mi gibi benzer bölümleri tercih etme noktasında arada kalabiliyorlar. Bu nedenle adayları, fakülte temsilcisi hocalarımız ve tercih danışmanlarımızın bulunduğu masalara yönlendiriyoruz ve doğru tercih yapmaları için çalışıyoruz. Bu dönemde adayların kafaları karışık olabiliyor. En az kafa karışıklığıyla en doğru yere yerleşmeleri için destek oluyoruz. Dersleri veren hocalar ve derslere devam eden öğrenciler, adayların tüm sorularını yanıtlıyor ve mezun olduktan sonraki imkânları anlatıyor. Zaten öğrenciyle konuştukça ne istediği de ortaya çıkıyor” diye konuştu.
“HEVESLİ VE HEYECANLI OLSUNLAR”
Adayların meslek seçimi yaparken başkalarını değil kendi iç seslerini dinlemeleri gerektiğini söyleyen Kaan Ökten, “Adaylar, tercih yapmadan önce içindeki sesin yönlendirmesine kulak vermeli. Öyle ki tercih yapıp bir bölüme yerleştikten sonra bile memnun olmaması durumunda yine bunu lehine çevirmeye çalışmalı. Çünkü bu durum hayatın sonu değil. Özellikle yeni üniversite sisteminde öğrencinin başarı ve puan durumuna bağlı olarak yandal, çift anadal ve yatay geçiş gibi imkânlar var. Yeter ki hevesli ve heyecanlı olsunlar” ifadelerini kullandı.
“ÖĞRENCİLERİ DEĞİŞİM BEKLİYOR”
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nin, Türkiye’deki en yeni yurtlardan birine sahip olduğunu, İngilizce eğitim verdiğini, öğrencilerini bursla desteklediğini ve akademik kadrosunun neredeyse tamamının yurtdışı deneyimi bulunduğunu belirten Ökten şunları söyledi: “İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’ne gelen öğrenciyi öncelikle büyük bir değişim bekliyor. Öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek ve kampüse yürüme mesafesinde olan modern bir yurt binası yaptık. Öğrenciler, burada uluslararası bir ortamda konaklayacak. Nerdeyse bütün bölümlere burs veriyoruz. Üniversitemizin bursluluk oranı çok yüksek. Bu yıl yüzde 93 oranında burs imkanı sunuyoruz. Burs imkanlarını kurucu vakfımız Altınbaş Eğitim Vakfı’nın desteğiyle sürdürüyoruz. Öğrenciler bu konuda tereddüt içinde olmasınlar. Eğitimin belirli bir ücreti var ama o ücretin karşılığını kat kat alıyorlar. Ayrıca eğitim dilimiz İngilizce olduğu için modern dünyanın gereklerine göre donatılarak mezun oluyorlar. Öğrenciler burada hayatlarının en önemli aşamalarını kaydediyorlar ve geleceklerini şekillendiriyorlar. Onların geleceklerine kanat açmalarını görmek hocaları olarak bizleri de mutlu ediyor.”